O performanta irepetabila: un jucator de la Bayern a marcat 5 goluri in 9 minute. Ce recorduri a “”pulverizat””

de Departamentul Sport Publicat la: 23.09.2015 09:20 Ultima actualizare: 23.09.2015 09:21

BBC a remarcat ca atacantul polonez al echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a reusit sa inscrie in noua minute, in meciul cu VfL Wolfsburg (scor 5-1), mai multe goluri decat formatiile Liverpool, Newcastle si West Bromwich Albion in sase etape din Premier League.

Marti, echipa Bayern Munchen era condusa la pauza, cu scorul de 1-0, in meciul de pe teren propriu cu VfL Wolfsburg, din etapa a VI-a a Bundesliga, astfel ca antrenorul Pep Guardiola a decis sa-l trimita pe teren, in mintul 46 pe atacantul polonez, in locul lui Thiago Alcantara. Lewandowski a reusit o serie spectaculoasa, marcand cinci goluri in noua minute: “51, “52, “55, “57, “60.
BBC a trecut in revista principalele campionate europene si a ajuns la concluzia ca Lewandowski a marcat mai multe goluri in noua minute decat Liverpool, Newcastle si West Bromwich in Premier League, sase echipe din Bundesliga, formatiile de la locul 11 la 20 in Primera Division si sapte echipe din Serie A.

De asemenea, polonezul a fost mai eficient in noua minte decat Wayne Rooney in 20115, Mario Balotelli intr-un sezon la Liverpool si decat atacantul danez al formatiei VfL Wolfsburg, Nicklas Bendtner, in peste trei ani.
Alte recorduri stabilite, marti, de Lewandowski sunt urmatoarele: cel mai rapid hat-trick (4 minute), cele mai rapide serii de patru, respectiv cinci goluri reusite de un jucator in campionatul german si prima rezerva care marcheaza in Bundesliga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *