Protocolul PNL – PSRO a fost semnat de Blaga si Geoana in ritmul “pas cu pas”. “Premierul Predoiu” a fost la “tipografie”, iar Gorghiu a fost “bine reprezentata”

de Cristian ANDREI Publicat la: 30.04.2015 14:52 Ultima actualizare: 30.04.2015 14:53

Co-presedintele PNL, Vasile Blaga, si presedintele PSRO, Mircea Geoana, au semnat, joi, la Parlament un protocol de colaborare politica si parlamentara intre cele doua partide, de la eveniment lipsind premierul din umbra, Catalin Predoiu, dar si co-presedinta PNL, Alina Gorghiu. Predoiu a fost scuzat de Blaga, care a spus ca e “la tipografie”, iar Gorghiu de Orban, care a anuntat ca “este bine reprezentata”. Cele doua partide incearca in perioada urmatoare sa convinga parlamentarii sa sustina o motiune de cenzura care sa duca la daramarea guvernului Ponta.

Vasile Blaga, Teodor Atanasiu si Ludovic Orban au reprezentat PNL la semnarea protocolului de colaborare PNL – PSRO, in timp ce din partea socialistilor au fost prezenti Mircea Geoana, Florentin Gust si Catalin Croitoru.
Protocolul semnat isi propune formarea unei majoritati parlamentare in perspectiva “unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Ponta si pentru sustinerea investirii unui nou Guvern”.Cele doua partide vor forma un Consiliu Consultativ pentru armonizarea punctelor de vedere in domeniul politic.

Potrivit documentului se va institui un mecanism de cooperare parlamentara pentru pozitii commune pe temele importante din forul legislativ.
Protocolul prevede ca durata acestuia se intinde pe perioada actualei legislaturi, dar cu posibilitatea prelungirii pentru legislatura 2016 – 2020.
Blaga, gafe la rostirea PSRO si dileme in privinta aliantei cu Geoana
“Inca la finalizarea campaniei pentru prezidentiale am inceput munca pentru constructia programului de guvernare al PNL si am spus ca acest program de guvernare porneste de la programul in 10 puncte al domnului Iohannis. Il vom prezenta tuturor partidelor, mai putin PSD, pentru formarea unei majoritati parlamentare”, a inceput Blaga sa explice ideea semnarii acestui protocol cu PSRO.El a precizat ca sunt sanse mari ca acest protocol sa functioneze si in legislatura 2016 – 2020.In timpul prezentarii protocolului, Blaga a incurcat de mai multe ori numele partenerului, nereusind sa pronunte corect PSRO, numele partidului lui Geoana.Geoana: Nu reconstituim USLMircea Geoana a tinut sa sublinieze ca prin semnarea acestui document nu se incearca reconstituirea USL, dar ca presedintele va avea de partea sa un aliat mai puternic.”Pentru noi, cei din PSRO, ce ne anima este ideea unui nou proiect de tara. Nu este niciun fel de dubiu ca Romania va fi mai puternica daca va exista coerenta intre presedinte si premier. Ar fi anormal ca un proiect de tara propus de presedinta sa nu aiba si influente dinspre stanga. Este obligatia noastra sa dam Romaniei un nou guvern dupa o motiune de succes, un program de tara autentic”, a spus si Geoana.Fostul pesedist a adaugat ca orice zi in plus cu guvernul Ponta “este un lucru pagubos pentru Romania”.Blaga si Geoana au vorbit despre obligatia pe care o au cele doua partide in a introduce o motiune de cenzura in aceasta sesiune parlamentara.
“Este evident ca ne-am propus (n.r. – introducerea unei motiuni de cenzura) , un guvern nu poate fi schimbat decat pe cale democratica, vom discuta cu toate fortele din Parlament, nu ai altfel cum sa dai jos guvernul”, a declarat Vasile Blaga.El a evitat sa spuna daca PNL si PSRO vor candida anul viitor intr-o alianta electorala sau politica la alegerile locale si parlamentare.Cu toate acestea, si Geoana, dar si Blaga, au folosit in discursurile lor, repetat, sintagma ca totul se face “pas cu pas”, cea atat de des utilizata de presedintele Klaus Iohannis.Relatia Klaus Iohannis – PNLIntrebat daca presedintele Klaus Iohannis este alaturi de PNL, Vasile Blaga a raspuns ca liberalii sunt intr-un parteneriat cu Klaus Iohannis.”E treaba PNL sa creeze o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *