Un congresman republican sustine ca Rusia trebuie sa se astepte la sanctiuni pentru atacurile cibernetice din timpul campaniei. Reactia autoritatilor de la Moscova: Ne-am saturat de minciuna cu hacker

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

?Un congresman republican a precizat, miercuri, ca Ruusia si presedintele ei, Vladimir Putin, trebuie sa se astepte la sanctiuni dure, ca urmare a atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale americane, informeaza Reuters, citat de Agerpres.
Congresmani atat democrati cat si republicani, inclusiv Lindsey Graham, au cerut, la inceputul lunii, constituirea unei comisii bipartizane care sa investigheze acele atacuri cibernetice care ar fi fost coordonate din alte tari, tabara democrata acuzand Rusia ca a incercat sa influenteze rezultatul scrutinului prin asemenea operatiuni.
?
„Vor fi sanctiuni bipartizane care vor lovi puternic Rusia si mai ales pe Putin individual (…) A sosit timpul ca Rusia sa inteleaga – destul este destul ! (…) Este ceea ce puteti astepta in SUA in anul 2017: un efort bipartizan in Congres de a raspunde interferentei Rusiei in alegerile noastre”, a spus Lindsey Graham in timpul vizitei pe care o desfasoara in Letonia in cadrul unui turneu in cele trei state baltice (Estonia, Lituania si Letonia).
De altfel, autoritatile a doua dintre aceste tari s-au plans si ele de atacuri informatice executate din Rusia. Prima a fost Estonia, care in anul 2007 a fost tinta unui atac cibernetic masiv ce a vizat atat website-uri guvernamentale cat si private.
Saptamana trecuta, un oficial lituanian a declarat ca Rusia este responsabila pentru o serie de atacuri cibernetice care au afectat in ultimii doi ani sistemele informatice ale guvernului de la Vilnius. Anterior si seful contraspionajului lituanian a spus ca Rusia a incercat sa provoace haos in tara sa in anul 2012 printr-un atac cibernetic indreptat impotriva Bancii Centrale a Lituaniei.
?
Reactia Rusiei
In …

spot_imgspot_img