Ce gresie se montează peste sisteme de încălzire în pardoseală 

Date:

Gresia este unul din materialele folosite la decorațiunile interioare de mult timp și a rămas în trendul designului interior și în prezent. Pe lângă stabilitatea și durabilitatea de neegalat, gresia oferă și un aspect deosebit diverselor aranjamentelor din casa ta.

Aceasta poate fi găsită într-o varietate de culori, texturi și modele, fapt care o transformă într-unul din cele mai versatile materiale folosite la pardoseli, disponibilă în cantități consistente.

Cea mai bună gresie 

Alegerea celei mai bune gresii depinde de încăperea în care aceasta va fi plasată, de bugetul alocat decorațiunilor interioare, precum și de gusturile cumpărătorilor.  Casa de Comenzi Vindem-ieftin îți recomandă următoarele tipuri de gresie:

Gresie porțelanată WRIGHT https://vindem-ieftin.ro/produs/gresie-portelanata-wright-60×30-cm-gri-rectificata-model-pattern 60×30 cm gri se înscrie în stilul Ethnic- Arty, modelul pattern, imitând textura lemnului și oferind un design plin de charm și vibrație camerei în care este aplicată. Cu un finisaj mat, structurat este potrivită în baie, bucătărie, exterior, hol, living.  

Placile de gresie porțelenată au o densitate foarte mare, acestea oferind o durată de viață îndelungată pardoselii pe care o acoperă.

Gresie imitație lemn Oliva bej 20 x 80 https://vindem-ieftin.ro/produs/gresie-imitatie-lemn-oliva-bej-20-x-80/  pardoselile din gresie porțelenată nu își pierd din strălucire datorită caracteristicii plăcii de gresie de a se comporta extrem de bine la uzură.

Pentru a vedea o gamă vastă de gresie potrivită încălzirii în pardoseală dă click aici https://vindem-ieftin.ro/categorie-produs/amenajari-interioare/gresie-si-faianta/

De ce trebuie să ții cont când alegi gresia?

Prețul – în funcție de materialul de fabricație și complexitatea designului, poți găsi atât sortimente scumpe, dar și o serie de modele cu un buget mai restrâns. Înainte de a merge la cumpărături, ar trebui să faci un mic studiu de piață și să stabilești bugetul pe care ești dispus să-l aloci.

Stilul – alegerea stilului sau a aspectului gresiei este o chestiune care ține atât de gustul personal, cât și de regulile din domeniul designului interior. Sortimente care imită lemnul, piatra naturală, cu diverse modele sau mozaicuri, pot adăuga stil și pot completa în mod fericit restul ansamblului amenajării interioare.

Dimensiunea plăcilor – gresia poate varia în dimensiuni, de la micile particule specifice mozaicului, până la plăci de mari dimensiuni. Plăcile mari de gresie oferă o fragmentare mai rară, creând o impresie de spațiu larg, pe când plăcile mai mici sau mozaicul creează impresia de aglomerare.

Gradul de protecție împotriva alunecării – alegerea gresiei ar trebui să țină cont și de protecția pe care aceasta o oferă la alunecare. Fiind o suprafață dură, căderea pe gresie se poate solda cu vătămări corporale și, de aceea, trebuie alese modele cu un grad cât mai înalt de protecție 

Cum se montează gresia? 

În ultima vreme, mai ales odată cu răspândirea sistemelor de încălzire prin pardoseala, gresia devine un element decorativ căutat chiar și pentru camerele de zi.

Montarea gresiei poate fi o sarcină care solicită un grad înalt de răbdare și cunoștințe tehnice în domeniu.Pentru cei care au de realizat un asemenea proiect, trebuie subliniat că procedeul în sine este destul de simplu de realizat dacă se urmăresc întocmai pașii necesari:

Șapa din beton primul lucru realizat înainte de montajul propriu-zis este turnarea unei șape din beton pentru a crea o bază plană și solidă. După uscare, suprafața trebuie grunduită pentru a crea o bază aderentă pentru adezivi.

Utilizează un adeziv de calitatepeste planșeul pe care vor fi așezate plăcile de gresie, va fi aplicat adezivul special ales, care va fi întins în mod uniform cu ajutorul unui șpaclu de zidărie. 

Poziționarea plăcilor de gresieplăcile de gresie peste stratul de adeziv și se vor apăsa cu grijă pentru a face priză și a se fixa; poate fi folosit un ciocan de cauciuc cu care se vor lovi ușor plăcile, în vederea verificării fenomenului de aderență. 

Pentru fiecare colț al plăcilor se vor folosi distanțiere, pentru a lăsa un mic spațiu între plăci. Iar în funcție de configurația planșeului, plăcile de gresie trebuie tăiate pentru a se potrivi perfect pe întreaga suprafață fără a lăsa goluri.

Chituirea și finisarea suprafeței cu ajutorul unui chit special, se vor chitui rosturile dintre plăcile de gresie pentru a se astupa orice gol rămas; în final, gresia se va curăța de resturi de chit sau adeziv cu ajutorul unui burete și apoi poate fi ștearsă cu soluții de curățare.

Ține cont de informațiile din acest articol înainte de a merge la cumpărături. Orientează-te atât în funcție de caracteristici, cât și în funcție de brand și, cu siguranță, vei reuși să faci o alegere potrivită, de care te vei putea bucura pentru o perioadă îndelungată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related