Greseli de evitat atunci cand va curatati singuri covoarele

Pentru a va asigura ca covoarele casei dvs. sunt curatate temeinic, dar in siguranta, apelati la o spalatorie de covoare din apropiere! Astfel de firme au instrumentele si expertiza necesare pentru curatarea petelor dure si a murdariei fara a deteriora fibrele din covor. Cu toate acestea, daca decideti sa curatati singuri covoarele din casa dvs., site-ul www.spalatoriecovoare.net va prezinta cateva greseli obisnuite facute in aceasta activitate, pentru a le ocoli:
- Evitati sa folositi prea multa presiune atunci cand periati sau frecati un covor. Impingerea unei perii rotative in fibrele covorului poate scoate aceste fibre in asa fel incat covorul sa arate scamosat sau neclar.
- Extrageti cu atentie toate urmele de sampon, detergent, spuma si produse chimice pentru curatarea covoarelor. Dupa cum s-a spus, detergentii reziduali sunt lipiciosi, si blocheaza murdaria pe fibrele din covor, deci este vital sa va luati timpul necesar pentru indepartarea corecta a agentilor de curatare a covoarelor.
- Utilizati apa proaspata la fiecare aplicare a aburului sau a baghetei de extractie, si nu va grabiti in curatarea covorului. Lasati aburul sa patrunda in fibre si asigurati-va ca indepartati in continuare murdaria si detergentii pana cand apa din rezervor este limpede.
- Evitati mersul pe covoare umede, deoarece acest lucru poate zdrobi fibrele si poate face covorul sa para turtit si uzat.
- Nu treceti cu vederea nevoia de ventilatie in timpul si dupa samponare sau curatare cu abur, pentru a ajuta covoarele si captuseala acestora sa se usuce bine. Ventilarea suplimentara va reduce riscul formarii mucegaiului datorita umezelii prinse sub covoarele casei. Deschideti ferestrele si aduceti ventilatoare si un dezumidificator, daca aveti unul, pentru a indeparta excesul de umiditate.
Cum se curata podelele din gresie
Atunci cand programati o curatare profesionala a covoarelor pentru casa, este posibil sa aveti si faianta de curatat, sau alte suprafete. O curatare profesionala este mai aprofundata decat o stergere de zi cu zi, si va elimina murdaria, noroiul si alte reziduuri din sol. Pentru curatarea zilnica intre vizitele profesionale, retineti cateva sfaturi despre cum sa curatati faianta si alte suprafete comune de pardoseala:
- Evitati abrazivii duri pe placi ceramice, deoarece acest lucru provoaca gravarea si alte daune. Utilizati un produs de curatat universal, si clatiti bine cu un mop proaspat, apoi uscati podeaua pentru a evita prinderea mai multor murdarii si resturi de-a lungul suprafetei sale.
- Gresia si faianta pentru pardoseli sunt curatate cel mai bine cu o masina speciala de lustruit podeaua. Pardoselile de piatra necesita, de asemenea, dezizolarea si resigilarea ocazionala, pentru a evita murdaria si noroiul.
- Nu folositi niciodata apa fierbinte sau solventi pe pardoseala din linoleum, deoarece multe astfel de solutii dauneaza invelisurilor utilizate pentru etansarea linoleumului. Folositi in special un produs de curatat destinat linoleumului, si asigurati-va ca apa folosita in timpul curatarii este rece sau calduta, niciodata fierbinte.
- Placa de marmura este poroasa, dar are nevoie de slefuire pentru a-si pastra stralucirea generala. Utilizati un balsam diluat in apa pentru a curata si lustrui pardoselile de marmura si asigurati-va ca aveti acele placi de piatra resigilate dupa cum este necesar.