LIVE Război în Israel: ​Israelul intră în „a doua etapă” a războiului și găsește ostatici uciși în Gaza / Netanyahu: Avem „informații solide” că prizonierii Hamas erau ținuți la Spitalul Shifa

Date:

​​În cea de-a 43-a zi de conflict Israel-Hamas, luptele se concentrează în zona spitalului Al-Shifa, unde se presupune că ar fi centrul operațiunilor Hamas. Israelul spune că a găsit cadavrul ostaticei Yehudit Weiss, o femeie de 65 de ani, răpită de Hamas pe 7 octombrie. Yehudit Weiss se recupera de cancer la sân când a fost răpită din kibutzul Be’eri. Soțul ei, Shmuel, a fost ucis de Hamas.

Soldați israelieni care efectuează operațiuni în spitalul Al-Shifa din orașul GazaFoto: AFP / AFP / Profimedia

Războiul Israel-Hamas – toate informațiile din ziua a 43-a sunt LIVE pe HotNews.ro:

04:56 Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a cerut joi Israelului să ia măsuri “urgente” pentru a pune capăt violenţelor coloniştilor împotriva palestinienilor în Cisiordania

04:30 Armata Siriei a activat apărarea antiaeriană ca răspuns la un atac israelian în apropierea capitalei Damasc, potrivit presei de stat siriene. Agenția de presă SANA relatează că loviturile israeliene au provocat pagube, fără a da detalii.

Raportul mai afirma că unele rachete lansate de Israel au fost interceptate. Siria pretinde în mod regulat că doboară rachete israeliene, deși analiștii militari se îndoiesc de astfel de afirmații.

01:27O ofensivă terestră în sudul orașului Gaza ar putea fi iminentă

În condițiile în care liderii israelieni au declarat că dețin controlul asupra părții de nord a Fâșiei Gaza, inclusiv asupra orașului Gaza, există tot mai multe indicii că o ofensivă terestră în partea de sud a fâșiei ar putea fi iminentă, potrivit CNN.

Organizațiile umanitare au declarat că orice mișcare israeliană în sudul enclavei ar putea înrăutăți considerabil o situație umanitară deja proastă.

Un pliant aruncat miercuri asupra comunităților de la est de Khan Younis, cel mai mare oraș din partea de sud a Fâșiei Gaza, avertiza oamenii care locuiesc acolo să se mute și să se îndrepte „spre adăposturile cunoscute”.

01:00Casa Albă nu vrea să împărtășească detalii despre informațiile sale despre Al Shifa

SUA afirmă că nu vor împărtăși niciun detaliu despre informațiile pe care susține că le deține în legătură cu presupusa utilizare a spitalului al Shifa de către Hamas.

Forțele de apărare israeliene au afirmat că spitalul – cel mai mare din Gaza – este folosit de Hamas pentru a-și desfășura operațiunile militare, afirmație susținută de SUA la începutul acestei săptămâni. Hamas a respins afirmațiile ca fiind “minciuni flagrante”, dar Israelul a făcut ieri un raid la spital, iar forțele sale au rămas acolo de atunci.

În această seară, Israelul a publicat imagini cu ceea ce spune că arată un puț de tunel în complexul spitalului – deși aceste imagini nu pot fi verificate de Sky News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related