LIVE VIDEO ​Război în Israel: Armata israeliană lovește ținte în Siria și Liban / 33 de camioane de ajutor intră în Gaza/ Medicii din Gaza spun că evacuarea spitalelor este „imposibilă”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Forțele israeliene au lovit ținte în Siria și Liban, a anunțat armata israeliană. În tweet-uri separate, IDF a spus că o aeronavă a atacat ținte Hezbollah pe teritoriul libanez, inclusiv „infrastructuri militare ale organizației”, și că un avion de luptă a distrus lansatoare pe teritoriul sirian.

Imagine luată la granița israeliană cu Fâșia Gaza pe 29 octombrie 2023, arată rachete trase din Gaza către Israel, pe fondul unor bătălii în desfășurare.Foto: FADEL SENNA / AFP / Profimedia Images

SINTEZA ZILEI

  • Trupele israeliene au avansat 3 km în Gaza / Un soldat a ridicat un steag israelian pe acoperişul unui hotel
  • Președintele american Joe Biden a avut duminică convorbiri cu liderii regionali din Orientul Mijlociu
  • Brigăzile Ezedin al-Qassam, aripa armată a organizației Hamas, anunță că au loc „lupte violente” în nordul Fâșiei Gaza între armata israeliană și soldații săi. În acea zonă, Israelul desfășoară incursiuni terestre încă de vineri seara, relatează AFP
  • Rusia: Un zbor din Tel Aviv, luat cu asalt de sute de localnici musulmani din Daghestan / Ciocniri cu forțele de ordine / Reacția Israelului
  • Armata israeliană afirmă că numărul ostaticilor confirmați deținuți în Gaza a crescut la 239 – rapoarte
  • Generalul-maior (r) Tibon, care a condus lupta de salvare de la Kibbutzul Nahal Oz, îi cere demisia lui Netanyahu
  • Societatea Semilună Roșie Palestiniană spune că armata israeliană a bombardat în mod repetat în jurul spitalului său din nordul Gaza, provocând pagube și punând în pericol civilii.
  • Salvați Copiii: În Gaza ar fi fost uciși mai mulți copii decât în toate zonele de conflict din lume anul trecut
  • Zece TIR-uri cu hrană și echipamente medicale au intrat în Fâșia Gaza, anunță Semiluna Roșie palestiniană. „Am primit zece camioane ale Semilunii Roşii egiptene prin terminalul de la Rafah, cu alimente şi furnituri medicale”, a anunţat duminică seara într-un comunicat Semilna Roşie palestiniană.
  • Semiluna Roșie Palestiniană din Gaza spune că Israelul le-a spus să evacueze Al-Quds, un spital cheie din orașul Gaza. Organizația spune că sunt pacienți în secțiile de terapie intensivă și bebeluși în incubatoare, iar mutarea acestora este imposibilă. De asemenea, se presupune că aproximativ 14.000 de civili sunt adăpostiți în spital și în terenurile acestuia. Zona spitalului a fost lovită toată ziua de atacuri aeriene, deoarece Israelul raportează că a ucis duminică „zeci de teroriști” în Gaza.

Războiul Israel-Hamas – ziua a 23-a, toate informațiile sunt LIVE pe HotNews.ro

05:45Alte 33 de camioane de ajutor au trecut în Gaza din Egipt, potrivit unui purtător de cuvânt de la punctul de trecere Rafah, Wael Abo Omar. Este cel mai mare număr de camioane de ajutor care au traversat într-o zi de la începutul conflictului

23:20Traficul aerian este suspendat temporar pe aeroportul Mahacikala până pe 6 noiembrie, potrivit Kommersant și TASS.

23:01Circa 35.000 de persoane, între care un ministru, au manifestat la Madrid duminică, potrivit autorităţilor spaniole, pentru încetarea focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza şi în semn de susţinere pentru palestinieni, în cea de a 23-a zi a conflictului, relatează AFP.

Mulţimea care agita drapeluri palestiniene şi bannere cu mesaje precum „Libertate pentru Palestina” a ieşit în număr mare pe străzile capitalei spaniole. A fost una dintre cele mai mari adunări pro-palestiniene în Spania de la începutul conflictului de pe 7 octombrie.

spot_imgspot_img