Mugur Isărescu Banca Națională a României. Imagine și ticăloșie politică​ – Perspektiva

Nu știm de ce Mugur a săvârșit-o. De ce Isărescu și-a desăvârșit cariera numind-o pe Viorica Dăncilă în BNR. Undeva cică ar fi fost presiunea lui Florin Georgescu. În altă parte cică ar fi plătit polițe. În a treia variantă cică Viorica este indispensabilă în relația cu UE. Toate devin false. Dece? Isărescu are 71 de ani, peste 30 de ani în fruntea BNR, om cu un business în vinificație și nu mai are de câștigat decât pensia. Să nu te opui unei decizii care amestecă valorile în care ai crezut o viață, să nu te opui unei decizii care îți belește munca de-o viață, te transformă într-un om dispensabil. De ce a făcut-o? Nici nu mai interesează. De ce? Citește aici de ce.

Logic vorbind, orice justificare devine inutilă. Și ca să vedeți de ce, vă plimb prin istoria politică a Ro. Isărescu nu este singurul care-și dă cu tesla în carieră, în politica românească.

Sunt gesturi care “ne doare”. Dar sunt gesturi care arată exact ce fel de oameni sunt respectivii. În absența unor condamnări directe de către Justiție, sinceritatea gesturilor lor ține loc și de recunoaștere a faptei și de parastas al acestora.

Ion Iliescu 13-15 iunie 1990 Ne arată că el este Tartorul, izolând România

Mulțumește minerilor pentru ordinea și disciplina pe care au impus-o în București. În fapt, crima este ridicată la rang de acțiune politică. Mor nevinovați, sunt bătuți măr nevinovați. Urmează 6 ani de izolare a României în context european, dar și de consolidare a mafiei interne de partid FSN-PSD. Fapta nici astăzi nu este judecată. Dar mulțumirile sincere ale lui Iliescu înseamnă că El a chemat minerii împotriva manifestărilor pașnice și democratice din Piața Universității 1990. Mulțumești unuia care ți-a făcut rău? Nu. Mulțumești celor care CREZI că ți-au făcut un bine.

10 august 2018 / Modelul 13-15 iunie 1990 se regăsește în acțiunea de pe vremea Vioricăi Dăncilă, prim-ministru. Este vorba de 10 august 2018. Un protest pașnic se transformă în măcel. Sub motivația intervenției legitime a organelor statului se ascund abuzuri. Jandarmeria, ca și minerii din 1990, dau la cap nevinovaților. Acționează ca o turmă, ca minerii. Nevinovații sunt smintiți în bătaie. Vinovați direcți: prim-ministru Viorica Dăncilă (care motivează, hahaha, că era în zile de odihnă), Liviu Dragnea, Jandarmeria. Liviu Dragnea este acum în penitenciarul Rahova pentru o corupție mică. Dar credem că această condamnare nu venea poate așa de drastic dacă 10 august n-ar fi existat. Ancheta penală este plimbată pe la procurori. România este tot mai izolată pe plan european și trecută sub eticheta de regim dictatorial, de tip Putin, Erdogan, Orban-Ungaria.

Emil Constantinescu 17 Iulie 2000 A dezertat din funcția de președinte fiindcă a fost “înfrânt de sistem”. Dezertarea s-a produs cu câteva luni înainte de alegeri. Partidele CDR s-au fragmentat și au fost înfrânte fără drept de apel. Visul lui Corneliu Coposu este măcelărit și dat la câini. România se întoarce sub autoritatea lui Vadim Tudor și Ion Iliescu.

Ion Iliescu își recunoaște cârdășia cu Miron Cozma 17 decembrie 2004

“Pe ultima suta de metri a mandatului de sef al statului, Ion Iliescu a semnat ultimul act de clementa. Miron Cozma a fost gratiat si a parasit ieri dupa-amiaza, in jurul orei 16:30, Penitenciarul de maxima securitate Rahova.” Își plătea polița. Omul care i-a consolidat Puterea în 1990, Miron Cozma este absolvit de toate păcatele tinereților.

După 2016 Traian Băsescu “și-a băgat” rudele la zdup.
În acest fel vedem felul în care Băsescu se juca cu banii proprii și de partid

16.06.2016 / Mircea Băsescu este condamnat pentru o șpagă de 600000 de euro.

3 martie 2021 / Ioana Băsescu și Elena Udrea condamnate la pușcărie

Dincolo de păcatele mici, vedeți vine păcatul cel mare. Dar, deși fără să fie pipăibile, materiale, imaginea și creditarea publică au și ele un capăt. Ca un cârnat pe varză. Cât durează cârnatul, atâta durează și răbdarea mulțimii de a crede baliverne politice. Dar cel mai mișto este că-ți dai singur cu barosul în propria imagine publică. Ca și cum ai spune: eu așa am fost toată viața, nu știu ce ați pățit. Proștilor, cum ați putut crede altfel?

Mugur Isărescu a fost atacat de multe ori. Mugur a rămas, simbolic vorbind, dublura bună a oricărui politician rătăcit în funcția de prim-ministru. Las, domle, Mugur ne salvează financiar România. După lecția dată de jocurile de întrajutorare din anii 1990 și de prăbușirea băncilor tot cam pe atunci, Mugur părea că a învățat lecțiile capitalismului și că te poți baza pe el la greu.

În zorii zilei de 18 mai 2021 Mugur dă drumul la șoc și scârbă: își numește consilieră în BNR o Viorica Dăncilă. Deci, tocmai pe cea care se dădea somnoroasă în timp ce erau bătuți românii în 10 august. Incompetenta,

analfabeta funcțional,

fost europarlamentar de care n-auzise nimeni în Parlamentul UE.

Cum spuneam, astfel de gesturi descoperă fața adevărată a misteriosului Isărescu.

Nici nu mai e nevoie de justificări sau declarații.
Nu-i așa? cârnatul pe varză numit Imagine Publică are și el un capăt.
Printr-un gest se dă în vileag felul lui Isărescu de a fi de-o viață.
Se dă în vileag plăcerea compromisurilor.
Îți bați joc de oamenii din BNR
De valorile pe care le-ai promovat o viață.
Apropo, Adrian Vasilescu a fost a doua oară penibil în 30 de ani de purtător de cuvânt.

Răscolești apoi trecutul. O fi fost sau n-o fi fost Manole turnător, de exemplu e o întrebare uitată și renăscută de social media?
Păi, dacă a numit o Viorică, oare nu putea să ciripească și-o turnătorie?
Este Isărescu profesionist? Da. Dar de acum încolo ce mai contează? Și-a-nghițit cârnatul pe varză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *