Osmoza inversa – Apa purificata pentru casa ta


In magazinul online cu filtre pentru purificare apei, poti gasi pachete cu filtru osmoza inversa pentru purificarea apei. Conform abordarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, unul dintre indicatorii bunastarii umane, este disponibilitatea accesului la apa potabila. In tarile in curs de dezvoltare, acest indicator indica disponibilitatea accesului la apa, cu compusi foarte toxici, ceea ce poate duce la o deteriorare accentuata a bunastarii sau chiar deces. In tarile dezvoltate, apa nu contine, de obicei, o poluare atat de periculoasa, dar compozitia sa nu indeplineste intotdeauna cerintele standardelor mondiale si de stat pentru apa potabila.

Ce este un filtru cu osmoza inversa?

Unul dintre cei mai importanti indicatori care este controlat strans in apa de la robinet, este numarul de agenti patogeni si paraziti. In conducte, apa poate fi dezinfectata cu clor, iar in puturi, apa nu este dezinfectata. In aceste cazuri ai nevoie de un filtru de osmoza inversa, care este instalat sub chiuveta din bucatarie si este o structura care consta din mai multe componente. Prima dintre ele, este un complex de trei pre-filtre care sunt instalate pentru pretratarea apei. De obicei, un set de astfel de cartuse contine un cartus de polipropilena pentru indepartarea solidelor mai mari de 5 microni (nisip, rugina, namol); un cartus cu carbon activat care indeparteaza pesticidele, impuritatile organice si organoclorura; un cartus de polipropilena sau bloc de carbon, pentru purificarea apei de impuritati mecanice cu o dimensiune egala si mai mare de 1 μm, iar in cazul instalarii unui bloc de carbon, va avea loc si indepartarea reziduala a clorului si a substantelor organoclorura.

O alta componenta este membrana cu osmoza inversa, care va elimina 99,8% din impuritati, inclusiv particule de virusi si metale grele. Urmeaza un post-filtru de carbune care imbunatateste gustul si mirosul apei si, de asemenea, ofera apei un gust placut dulce. Mineralizatorul, care este o alta component, restabileste echilibrul ionilor de calciu benefici din apa, imbunatatind gustul apei (exista sisteme cu acesta si fara el). Rezervorul de stocare a apei, datorita volumului, asigura o furnizare constanta de apa pentru baut si gatit. Umplerea rezervorului dureaza aproximativ o ora si jumatate.

Osmoza inversa elimina din apa organismele daunatoare oamenilor

Membrana cu osmoza inversa, de fapt, elimina 99,8% din impuritatile din apa, inclusiv sarurile de calciu si magneziu, care in cantitati mici sunt utile oamenilor. Ar trebui sa stii insa, ca concentratia lor in apa de la robinet si din foraj depaseste, de obicei, normele maxime admise, care este cauza principala a formarii nisipului si a rinichilor. De asemenea, trebuie sa tii cont intotdeauna de numarul mare de ioni de saruri ale metalelor grele, clor, substante organice si compusi ai acestora. In plus, este de remarcat faptul ca cea mai mare parte a mineralelor se obtinute din alimente.

Osmoza inversa – Beneficii

1.Apa potabila de calitate perfecta. Am constatat deja ca apa purificata prin osmoza inversa este complet sigura si benefica pentru consum de catre toti membrii familiei.

 2.Acces permanent la apa potabila in casa. Nu mai trebuie sa transporti sticle de apa in punctele de incarcare si apoi inapoi acasa.

 3. Economii. Costul apei purificate prin osmoza inversa, este semnificativ mai mic decat costul mediu al apei imbuteliate si importate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *