Ucraina: ​Aeroportul din Dnipro a fost complet distrus în urma unui atac al forţelor ruse, conform guvernatorului regional

Aeroportul din oraşul Dnipro (estul Ucrainei) a fost distrus într-un atac organizat de forţele ruse, a declarat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, fără a oferi mai multe detalii, conform News.ro care citează CNN.

Aeroportul din Dnipro, ținta unui atac al forțelor ruseFoto: Ronaldo Schemidt / AFP / Profimedia Images

”Şi încă un atac asupra aeroportului din Dnipro. Nu a mai rămas nimic din el. Aeroportul şi infrastructura din apropiere au fost distruse. Dar rachetele continuă să zboare”, a afirmat Reznicenko.

Oficialul ucrainean a spus că informaţiile cu privire la victime sunt în curs de verificare.

Aeroportul a fost atacat anterior de forţele ruse. Reznichenko a declarat pe 15 martie că pista a fost scoasă din funcţiune, iar o clădire a unui terminal a fost avariată în urma unui atac cu rachete ruseşti.

Lesia Vasilenko, deputat ucrainean, a scris pe Twitter că cel mai recent atac a „distrus în totalitate infrastructura şi totul în jurul aeroportului. Păcat, deoarece aeroportul a fost complet renovat chiar anul trecut. Toate investiţiile şi toate eforturile au fost complet ruinate”.

___

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *