UPDATE ​Intervenție a pompierilor la Institutul „Marius Nasta” din Capitală / Vlad Voiculescu: „Un generator care a scos fum, nu a fost niciun moment foc” / Nu există răniți – Esential

Un posibil incendiu a fost anunțat duminică seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, zeci de echipe de intervenție fiind mobilizate la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat ulterior că a fost vorba despre o degajare de fum un ventilator exterior al unitatii mobile ATI, din curtea spitalului. Toți pacienții din unitatea mobilă de terapie intensivă, bolnavi de Covid, au fost evacuați și relocaţi în cadrul altor secţii din spital.

UPDATE 3 – Ministerul Sănătății transmite la rândul său presei că „a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Din primele informații, este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut”.

Reprezentanții MS precizează de asemenea că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ajuns la unitatea sanitară.

Și conducerea Spitalului „Marius Nasta” informează pacienții și aparținătorii că „în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI”. „Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun” – a transmis Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

UPDATE 2 – „Un generator care a scos fum la un moment dat, nu a fost vorba niciun moment de foc” – a declarat într-o intervenție la Digi24 ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu.

„Toti pacientii sunt in regula (…) Nu este nimic care sa ne producă ingrijorare in acest moment”, a mai spus Vlad Voiculescu.

UPDATE 1 – Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că: „In urma cu scurt timp a fost anuntat faptul ca se degaja fum de la un ventilator exterior al unitatii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. In interiorul unitatii mobile sunt 7 pacienti (5 dintre acestia fiind intubati), care nu au fost raniti”.

Potrivit ISU, la fața locului intervin 8 autospeciale de stingere și 8 echipaje SMURD.

„In acest moment nu se mai observa degajare de fum si se fac verificari pentru identificarea focarului”, mai spune ISU.

Potrivit sursei citate, cei 7 pacienti vor fi relocati preventiv in cadrul altor sectii din spital.

Unitatea mobila ATI a fost achizitionata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pentru a gazdui pacienti COVID-19.

________

Potrivit Digi24, IGSU a transmis că este vorba despre „un ventilator extern al unității mobile de Terapie Intensivă care degajă fum”.

În unitatea mobilă, aflată în curtea spitalului, sunt șapte pacienți, dintre care o parte sunt intubați, mai precizează postul citat.

Zeci de echipaje de salvare sunt mobilizate la fața locului.

Vom reveni cu detalii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *