VIDEO ​New York își instruiește locuitorii cum să supraviețuiască unui atac nuclear în 3 pași

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Oficialii din orașul american New York au publicat un ghid video în care le spun pas cu pas locuitorilor ce să facă pentru a supraviețui în cazul unui atac nuclear.

Locuitorii din New York sunt instruiti cum sa supravietuiasca unui atac nuclearFoto: Captura YouTube

Departamentul pentru Situații de Urgență a publicat înregistrarea video cu ocazia unui anunț de interes publicat axat pe pregătirea în cazul unui război nuclear, detaliind cei trei pași pe care rezidenții orașului de pe coasta de est a SUA ar trebui să îi urmeze în cazul unui atac.

Ghidul începe cu imagini create pe calculator ale unor clădiri din New York în timp ce în fundal sunt auzite sirene ale unor servicii de urgență.

O femeie apare pe stradă, afirmând că „deci a avut loc un atac nuclear. Nu mă întrebați cum sau de ce, trebuie să știți că [racheta] aia mare a lovit. Ok? Deci ce facem?”

Ghidul New York-ului pentru supraviețuirea unui atac nuclear

Pasul unu: „Intrați înăuntru, rapid. Voi, prietenii voștri, familia voastră…intrați înăuntru. Și nu, să rămâneți în mașină nu este o opțiune. Trebuie să intrați într-o clădire și să vă îndepărtați de ferestre”, explică prezentatoarea.

Pasul doi: „Stați înăuntru. Închdeți toate ușile și ferestrele. Aveți o pivniță? Îndreptați-vă spre ea. Dacă nu aveți una, îndreptați-vă cât mai mult spre mijlocul clădirii pe cât este posibil. Dacă ați fost afară după explozie, spălați-vă imediat”, continuă aceasta.

„În punctul acesta ar trebui să vă dați jos și puneți în pungi toate hainele purtate afară pentru a ține praful sau cenușa radioactivă departe de voi și oricine aflat în apropiere”, mai spune ea.

Pasul 3: „Țineți aproape. Urmăriți media pentru mai multe informații. Nu ieșiți afară până când oficialii nu spun că este sigur”, conchide ghidul video, nu înainte de a le aminti locuitorilor din New York să se înscrie pentru a primi alerte și notificări oficiale.

Surse: Gizmodo, IFL Science.

spot_imgspot_img