Vitrinele frigorifice – soluția unei afaceri de succes

Cu toții am văzut cel puțin o dată o vitrină frigorifică într-un magazin pe care l-am vizitat. Acestea sunt folosite cu rolul de depozitare și prezentare a alimentelor din magazinul respectiv. Astfel, alimentele sunt mai ușor de vizualizat de către potențialul client, sunt văzute în ansamblu, pot fi făcute cu ușurință comparații, iar decizia de cumpărare este mai ușor de luat totodată. De asemenea, acestea pot fi folosite și în bucătăriile profesionale din industria HoReCa, unde au rolul de depozitare și menținere a ingredientelor necesare bucătarilor.

Care sunt principalele afaceri în care sunt folosite vitrine frigorifice?

Datorită faptului că sunt practice, vitrinele pot fi folosite în afaceri, precum:

  • Cofetării și patiserii: dispunerea prăjiturilor și torturilor pe rafturi separate și depozitate la rece pentru a fi păstrate bine.
  • Restaurante și hoteluri: de regulă în bucătării, pentru depozitare alimente.
  • Cafenele și baruri: chiar și în unele cafele întâlnim astfel de vitrine, în care sunt depozitate zilnic diverse deserturi, fie preparate în bucătărie proprie, fie aduse prin colaborare de la diverse cofetării. Fiind prezentate în vitrine, atrag consumatorii, astfel fiind comercializate rapid.
  • Supermarketuri: o practică bună de merchandising este de a poziționa vitrine frigorifice de prezentare pe culoarele principale sau secundare din hipermarketuri sau supermarketuri. De asemenea, vitrinele se mai regăsesc în astfel de locații și la raioanele de vânzare asistată, unde se regăsesc preparate din carne, lactate etc. Vitrinele frigorifice sunt de multe ori preferate în astfel de locuri cu vânzare asistată, tocmai pentru a îmbunătăți procesul de vânzare. Produsele din dispuse pe vitrine, iar clientului îi este ușurat procesul de cumpărare.
  • Magazine alimentare: magazinele de proximitate sunt de cele mai multe ori organizate astfel încât să aibă cel puțin o vitrină frigorifică. Produsele care se comercializează vrac sunt prezentate în astfel de vitrine, pe lângă alte produse ce este necesar a se depozita în spații reci.

Cum pot să aleg cea mai bună vitrină frigorifică?

Pentru a alege o vitrină bună nu există neapărat o rețetă secretă, ci se recomandă respectarea unor pași simpli, de bază, pe care de altfel este recomandat să îi respecți atunci când alegi orice echipament sau utilaj profesional pentru afacerea ta din domeniul HoReCa.

După destinație, vitrinele frigorifice pot fi:

  • Vitrine pentru vânzare asistată
  • Vitrine pentru autoservire
  • Vitrine pentru prezentare.

Iar în funcție de poziționare, acestea pot fi orizontale sau verticale. În funcție de tipul afacerii tale și de spațiul în care vitrina este amplasată, poți opta pentru un model sau altul. Pe lângă aspectul plăcut și îngrijit pe care îl oferă, trebuie să te asiguri că vitrina îți oferă și funcționalitate.

Nevoile pot fi diferite de la o afacere la alta, iar ceea ce ai văzut la concurență, uneori poate că nu ți se potrivește. Trebuie să te asigură că ai un element de unicitate, iar acesta se poate obține și din amenajarea interioară.

Iată de ce trebuie să ții cont mai exact:

Dimensiunea spațiului în care amplasezi vitrina: în funcție de dimensiunea disponibilă, poți alege o anumită formă și o anumită dimensiune a vitrinei. Vrei ca vitrinele să fie aerisite, iar produsele să fie prezentate cât mai frumos. Tocmai de aceea ai nevoie de vitrine de diferite dimensiuni.

Scopul și destinația vitrinei: dacă deții o carmangerie sau dacă vitrinele vor fi poziționate într-o zonă de servire asistată din supermarketuri trebuie să ții cont de faptul că servirea va fi de tip 1 la 1, iar de o parte și alta a vitrinei vei avea cel puțin câte o persoană. Așadar, ai nevoie în acest caz de vitrine orizontale, cu deschidere pe interior, nu foarte înalte, peste care să se poată realiza servirea. De asemenea, se recomandă să ai câte o vitrină pentru fiecare categorie de alimente: una pentru mezeluri, una pentru brânzeturi etc. Pe de altă parte, dacă destinația vitrinei este o cofetărie, se poate opta și pentru vitrine înalte, verticale, vitrine cu rafturi rotative, din care să fie scoase la nevoie, produsele. În funcție de destinația vitrinei se pot alege dimensiunile și funcțiile acesteia.

Indiferent de poziționare, trebuie alese vitrine frigorifice profesionale, care pe lângă funcționalitate oferă și calitate. Garanția calității este un alt aspect de mare importanță, întrucât este important pentru orice administrator ca produsele achiziționate să respecte normele europene de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *