Idei la moda pentru amenajarile de interior: relaxarea totala, dezideratul unei locuinte moderne

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Stilul de viata actual cauta caldura estetica si sociala, o versiune mai moale si mai gregara a „cocooninga”-ului, concentrat pe lucruri care sunt cu adevarat importante, un model putin in antiteza cu stilul de viata urban.
Termenul „cozya”, care sintetizeaza ideea de relaxare si confort in interiorul locuintei, este consacrat de multi ani. Cum in acelasi timp nevoia de schimbare este mare, la aceste interioare calduroase a fost adaugat si putin zen, precum si elemente ale stilului nordic, si el aflat in tendinte deja de o perioada lunga de timp. Pe de alta parte si tendintele minimaliste care cocheteaza mult mai bine cu ecologia in comparatie cu mobilierul din lemn masiv reprezinta o tendinta imbratisata de multe familii care cauta simplificarea stilului de viata.
Hygge, un nou concept
Pentru ca tot acest mix de elemente trebuia sa poarte un nume, designerii danezi, si ei la moda, l-au botezat „hyggea”. Acest concept pune accentul pe lucruri simple, petrecerea timpului in casa impreuna cu familia si prietenii, si decuplarea de la tehnologie. Aranjarea unor astfel de interioare trebuie facuta intr-un stil simplu, dar elegant si fara culori stridente, elementele care creeaza atmosfera fiind combinate cu o lumina, la randul ei, calda si intima. De aceea sunt preferate lumanarile, sfesnicele, in prim-plan ramanand focul de lemne din sobe sau semineu.
Trendurile se mentin
Aspectele contradictorii ale vietii de astazi se regasesc si la mobilier, aparand si aici astfel de asocieri. Printre cele mai importante de luat in considerare dintre acestea se numara: pielea si plasticul, designul redus si piesele vintage nostalgice, tonurile reci si neutre de alb si gri in living, alaturi de cele pastel in bucatarie si verde inchis in dormitor.
Piesele de mobilier cu poveste si care apeleaza la materialele naturale joaca in continuare un rol major. Natural, uneori neobisnuit, coexistenta intre stilul modern si cel traditional, este unul dintre ingredientele propuse. Sunt cautate obiecte si in special mobilier din materiale naturale, cu autenticitate. Forma mobilierului la canapele si fotolii s-a rotunjit si a devenit mai calda, chiar cand stilul abordat este cel minimalist.
TIPS&TRICKS: Mobilierul clasic tapitat, in topul preferintelor
Mariana Conea,? www.everart.ro
Este binecunoscut faptul ca ceea ce se cauta acum sunt interioarele confortabile si relaxante, iar mobilierul clasic reinventat este cel care corespunde cel mai bine acestei nevoi. Ceea ce aduce in plus acest mobilier este si un sentiment de stabilitate si siguranta pe care il imprima datorita asocierii cu diverse perioade istorice prospere. Este stiut de asemenea ca materialele textile, in special cele placute la atingere sunt foarte importante pentru a crea un mediu placut si calm. De aceea, mobilierul tapitat cu astfel de materiale si care se poate asocia perfect cu accesorii ca perne si pernute moi si pufoase sau cu blanuri exotice pot contribui esential la un astfel de ambient.
Mobilierul, cel tapitat in special, este supus cel mai frecvent noilor influente stilistice, putand fi pe buna dreptate inclus, …

spot_imgspot_img