Incendiu pe insula greceasca Zakynthos. 70 persoane evacuate de pe plaja

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Autoritatile elene au evacuat circa 70 de persoane, inclusiv turisti straini, de pe o plaja de pe insula Zakynthos din Marea Ionica, din cauza unui incendiu de vegetatie, relateaza Reuters, potrivit NewsIn. Trei barci al Garzii de Coasta au transportat circa 20 de persoane, in special femei si copii, la bordul unui vas mai mare, in timp ce zeci de pompieri au deschis drumul, printre flacari, pentru ca restul persoanelor sa se intoarca la masinile lor.

„I-am salvat”, a declarat un oficial din Ministerul Marinei Comerciale, sub acoperirea anonimatului. „Am transferat 20 de persoane la bordul unui vas, iar pompierii i-au ajutat pe restul sa treaca de flacari”, a adaugat el. Oficialul a dat asigurari ca nimeni nu a fost ranit si nu a avut probleme respiratorii, desi fumul era destul de gros.

Noua masini si 30 de pompieri s-au luptat cu flacarile timp de peste trei ore. Cauza incendiului nu este cunoscuta.
Incendiile de padure, provocate in general de temperaturile ridicate, de seceta sau de o mana criminala sunt frecvente in Grecia in timpul verii. Peste 320 de incendii s-au produs numai saptamana trecuta in tara, dar nu au provocat victime sau pagube.Potrivit AFP, Protectia Civila a decretat in mai multe regiuni din Grecia nivelul patru de alerta privind riscul de incendii, pe o scara cu cinci nivele. Printre aceste regiuni se afla si insulele din Marea Ionica, din cauza vantului puternic ce sufla dinspre nord, dupa doua zile caniculare.

spot_imgspot_img