Reteta indiana: chiftele de pui in sos picant.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Reteta de chiftele din carne de pui in sos picant este traditionala din bucataria indiana si este foarte gustoasa. Denumirea originara a retetei este murgh kofla curry.
Ingrediente chiftele:?
? ? kg carne de pui tocata
? ? lingurita de seminte de chimion
? ? lingurita de coriandru pudra (macinat)
? ? lingurita chimion pudra (macinat)
? ? lingurita de Gram Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara)
Ingrediente necesare pentru sos:
? 2 cepe
? 2 rosii
? 1 lingura smantana
? ulei de porumb
? 1 baton de scortisoara
? 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
? ? lingurita de chilli rosu pudra
? 1 lingurita de coriandru pudra
? 1 lingurita chimion pudra
? 3 cuisoare
? 2 seminte de cardamon verde
? 1 samanta de cardamon negru
? 1/lingurita de turmeric
? Sare dupa gust
Mod de preparare chiftele:
Intr-un bol, se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga condimentele (seminte si pudra de chimion, coriandru pudra, Gram Masala) si se amesteca bine. Carnea se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati) care se prajesc in ulei.
Mod de preparare sos:
Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei. Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.
Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.
Se adauga …

spot_imgspot_img