Reteta traditionala din Maramures: Piroste.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Reteta de piroste este traditionala din Maramures si este foarte gustoasa.
Ingrediente:
500 g faina alba
200 g branza de burduf
? cana de apa
1 lingurita de sare
Citeste si: Reteta traditionala din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocata
Pentru servire :
100 g slanina
1 ceapa
Mod de preparare:
Vizualizati galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregatire ale retetei.
Intr-un bol se toarna faina, se adauga apa si sare, iar apoi se amesteca si se framanta compozitia pana se obtine o coca groasa.
Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale, iar fiecare bucata se intinde pana se obtine o foaie subtire. Foaia astfel obtinuta se imparte in 4 bucati, iar pe fiecare bucata de aluat se adauga cate o lingurita de branza; apoi se impaturesc bucatile de aluat, iar marginile se incrusteaza.
Pirostele se pun la fiert in apa cu sare.
Citeste si: Reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati
Mod de servire:
Intre timp se pune slanina la calit intr-o tigaie cu ulei, dupa care se adauga ceapa taiata marunt si se lasa pe foc pana devine aurie.
Dupa ce s-au fiert pirostele, se adauga peste acestea …

spot_imgspot_img