STUDIU IRES. Ce cred romanii despre siguranta nationala. Sefii SRI si SIE, in topul increderii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Sorina Ionasc Publicat la: 12.12.2013 18:54 Ultima actualizare: 12.12.2013 18:55

Majoritatea romanilor considera ca siguranta nationala este „destul de buna” in Romania si aproape trei sferturi (72%) plaseaza armata in topul increderii pe care o acorda unei institutii publice, potrivit unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). In ceea ce priveste persoanele aflate la conducerea institutiilor care tin de siguranta nationala, sefii serviciilor secrete sunt vazuti drept cei mai de incredere, pe locul trei fiind ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Sursa: captura IRES
Dupa armata, romanii considera ca SRI si SIE sunt cele mai de incredere institutii publice, in timp ce DNA sta cel mai prost la acest capitol, cu 36%.
Sefii de institutii care se afla in topul increderii romanilor sunt, in ordine, seful SRI, Theodor Melescanu (52% multa si foarte multa incredere), de directorul SIE, George Maior (44%) si ministrul Mircea Dusa, de la Aparare (41%).

Sursa: captura IRES
Intrebati ce riscuri ar fi de actualitate pentru tara, romanii chestionati de IRES au pus pe primul loc cutremurele (78%), urmate de inflatie (76%), tulburari …

spot_imgspot_img