10 lucruri interesante despre jucariile de plus

Atunci cand vine vorba despre jucarii din plus, majoritatea oamenilor isi amintesc un ursulet, un catel sau un alt animalut moale si pufos pe care l-au indragit in perioada copilariei. toti copiii iubesc animalutele din plus si le poarta peste tot cu ei, deoarece ofera o senzatie de confort si caldura. Desi jucariile din plus sunt extrem de populare, exista numeraose lucruri despre ele pe care cel mai probabil nu le stii.

Cu ajutorul celor de la Catenlunasinstele.ro am creat o lista cu cele mai interesante 10 lucruri despre aceste jucarii:

  1. Un ursulet din plus poate suporta foarte multe dintre emotiile unui copil. De multe ori, devine cel mai bun prieten al celui mic, deoarece il poate asculta atunci cand are nevoie si ii poate oferi o senzatie de caldura si protectie;
  2. Plusul este, conform dexonline, o tesatura din bumbac, lana sau par de capra. Cu toate astea, jucariile din plus nu sunt umplute tot timpul cu aceste produse, plasticul sau bilutele din silicon fiind adeseori folosite.
  3. De-a lungul timpului, jucarioarele din plus au fost umplute inclusiv cu boabe de fasole sau de orez;
  4. Prima companie care a produs jucarii din plus a fost Steiff, in Germania. Aceasta a fost infiintata de Margarete Steiff si a produs primele jucarii in 1880;
  5. Prima jucarie patentata a fost iepurasul Peter. Acesta era un personaj din cartile scriitoarei Breatix Potter;
  6. Clasicul ursulet de plus a aparut in 1902. Inaintea lui, multe jucarii erau realizate prin impaierea unor animale reale;
  7. Astazi, o jucarie creata in fabrica Margaretei Steiff poate sa coste chiar si mii de dolari;
  8. Jucariile sunt adeseori folosite in procesul de invatare. Le vei intalni in foarte multe scoli sub forma de mascote sau chiar sub forma de partener de invatat pentru cei mici.
  9. Astazi, jucariile din plus sunt prezente in mai toate magazinele destinate celor mici. Cu toate astea, cea mai populara jucarie ramane Teddy Bear, jucariuara aparuta in 1902 care a incantat copilaria unui numar mare de oameni si a reusit sa devina o legenda.
  10. Exista multi oameni care isi pastreaza jucariile din plus pe care le foloseau cand erau mici. 50% din americani, spre exemplu, au aceste jucarii la loc de cinste.

Desi aparute destul de recent, jucariile din plus sunt parte a vietii noastre si merita toata atentia. Este bine, asadar, sa ii oferi prichindelului tau cat mai multe astfel de jucarioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *