10 motive pentru a-ti muta magazinul in mediul online in 2021

Lucrez de peste 10 ani domeniul IT, realizare site-uri, realizare magazine online, agentii de turism, imobiliare sau RENT a car. Pot spune ca am vazut cum a evoluat piata dar si orietarea clientilor in acest domeniu. Este cert ca publicul doreste acces la informatii cat mai rapid, informatii cat mai relevante si utile care sa le ofere ceea ce doresc. Este cert ca in era vitezei fluxul de informatii, promotii si oferte de ultima ora este imens. Metodele cunoscute acum 15-20 de ani de promovare a unui produs au ajuns sa fie depasite iar internetul castiga din ce in ce mai mult teren.

Daca ai o afacere de prestari servicii sau vanzarea unui produs cu siguranta sti ca fara  o platforma online si o promovare de calitate esti aproape inexistent si pierzi foarte multi clienti fara sa ai o prezenta in mediul online!

Poate o sa te intrebi “De ce am nevoie de un magazin online, cine ma cunoaste stie ce fac si astept sa ma caute”. Este o abordare total gresita si trebuie adaptata la anul 2021. Trebuie sa intelegi faptul ca marea majoritate a potentialilor clienti sunt acum in fata calculatorului si cauta pe google un produs asemanator cu al tau. Trebuie sa ajungi intr-un fel sau altul la acest client. Trebuie sa stie cumva ca tu poti sa ii oferi exact ce are nevoie.

Iata mai jos 10 motive pentru care va recomand realizarea unui magazin online in 2021

1: Ai control 100% pentru magazinul online.

Daca detii un pachet de gazduire propriu si un nume de domeniu, fara sa alegi o varianta mai ieftina care iti ofera un subdomeniu si un pachet de gazduire destul de limitat , deja ai facut un pas destul de important pentru afacerea ta.

2: Ai deschis non stop.

Fata de optiunea unui magazin fizic, in varianta magazinului online, poti avea Non stop deschis si se pot lansa comenzi chiar in cursul noptii urmand ca administratorul magazinului sa proceseze comanda in cursul zilei. Un avantaj destul de mare din punctul meu de vedere.

3: Poti gestiona o multitudine de functionalitati.

Cand apelezi la o firma care va pune la dispozitie un anumit set de instrumente pentru deschiderea unei afaceri online o sa fiti oarecum limitati in ceea ce priveste numarul de functionalitati.

De exemplu. Daca aveti o florarie online si doriti sa limitati programul de lansare comenzi adica sa nu se poata lansa o comanda la 21:30 iar programul de lucru sa fie pana la ora 20, aceasta functionalitate se poate instala numai daca aveti control 100% pentru realizarea magazinului online.

4: Va puteti gestiona metodele de plata si metodele de livrare dorite.

Un aspect foarte important este acela in a alege metoda de plata si livrare dorita de dumneavoastra si nu de un intermediar

5: Nu lucrati cu stocuri.

Marea majoritate a magazinelor online lucreaza in sistem dropshipping ceea ce va scuteste de depozitarea materialoelor sau alte produse in alte locatii pentru care probabil ar trebui sa platiti o chirie. Tehnologia IT faciliteaza importul produselor de la anumiti furnizori pe platforma dumneavoastra si schimbul de informatii cu alte site-uri partenere pentru ca in final produsl sa ajunga la client in stare perfecta si cat mai rapid.

Vezi aici ce inseamna sistem DropShipping

6: Toate facturile se pot arhiva intr-un “cloud”.

Da, inca un mare avantaj este faptul ca toate facturile emise si/sau chitantele se pot emite electronic, se pot transmite pe e-mail si se pot arhiva intr-un “cloud” pe gazda dumneavoastra web. Va puteti arhiva toate serviciile fiscale si puteti folosi o semnatura electronica. In acest mod va usurati si dumneavoastra munca dar si a contabilului dumneavoastra.

Stiu, sunt multe lucruri care se pot face dar un lucru important este sa apelati la o firma de WebDesign cu experinat in domeniu pentru realizarea unui magazin online profesional care sa va ajute cu orice informatie dorita. Mi se pare un lucru de “Bun simt” sa primesti ajutor pana devi autonom in adaugarea produselor si gestionarea panoului de administrare.

7: Nu aveti nici o limita de produse.

Singura limita este spatiul de gazduire pe server insa din experienta va pot spune ca se pot adauga mii de produse cu un pachet de gazduire destul de ieftin. Deasemenea, cand o sa doriti cresterea limitei, aceasta se poate face fara a afecta starea magazinului online.

8: Va puteti fideliza clinetii.

Destul de important la realizarea unui magazin online este fidelizarea clientiilor. Aveti posibilitatea de a face acest lucru destul de usor. Daca deexemplu un client cumpara de o suma x. la urmatoarea accesare a magazinului poate avea o reducere de x% sau x RON. Ofertele se pot gestiona in orice mod posibil.

9: Un magazin online se poate adapta si pentru o sala de fitnes sau un restaurant.

Da, exact, chiar daca aveti o sala de fitnes sau un restaurant, platformele actuale permit personalizarea acestora pentru a gestiona corect comenzile de la un restaurant sau abonamentele unei sali de fitnes. Detinem deja in portofoliu mai multe proiecte bazate pe aceste metode.

10: Poti urmari statisticile online in cee ce priveste traficul pe magazinul tau online fara sa apelezi la un serviciu caruia va trebui sa ii faci reclama. Nu este nevoie sa pui un buton cu “vezi trafic” . Il puteti vizualiza numai dumneavoastra din panoul de administrare.

Am gasit acum doar 10 motive, poate cele mai importante, insa ele pot fi nenumarate.

De ce? Pentru ca tehnologia in mediul IT evolueaza cu o viteza foarte mare si poti face lucrurile cu pasiune si din confortul casei tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *