100 000 de persoane nou intrate pe piața muncii – Capital

Vești bune date de Raluca Turcan. Ministrul Muncii tocmai a anunțat câți români și-au găsit loc de muncă în ultimul an. Cifra este impresionantă, mai ales că pandemia de COVID a lovit în mai toate sectoarele unde românii își desfășurau activitatea.

„100 000 de noi locuri de muncă și tot atâtea persoane nou intrate pe piața muncii, în prima jumătate a acestui an!

➡️ Din luna ianuarie până la sfârșitul lunii iunie 2021, numărul contractelor active înregistrate a crescut cu peste 95.000, de la 6.458.718 contracte în ianuarie la 6.553.913 în iulie, iar numărul de salariați activi a crescut, în aceeași perioadă, de la 5.563.587 de salariați la 5.662.539 (+98.952)”, scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ea a susținut că numărul salariaților a crescut constant în fiecare lună, la fel și numărul contractelor active cu normă întreagă. În acest timp, numărul contractelor part time a înregistrat o ușoară scădere, în iunie, odată cu încetarea contractelor part time în învățământ, fără ca acest lucru să însemne scăderea numărului de salariați.

„De fapt, în aceeași perioadă, numărul salariaților activi a crescut, la nivel național, cu 20,000.

✅ Creșterea economică – 2,9% conform INS și bazată pe investiții – este așadar dublată de o creștere a ocupării și a numărului de locuri de muncă din România. Parteneriatul pe care l-am construit cu mediul de afaceri ne va ajuta să continuăm cu măsuri eficiente pentru creșterea gradului de ocupare”, a mai spus ministrul Muncii.

Cu o zi în urmă, Turcan a ținut să le spună românilor că cei de la Comisia Europeană au crescut încrederea în actualul Guvern. Astfel, oficialii europeni estimează un plus de 7,4% a PIB.

„Anterior, FMI, recunoscut pentru estimările sale pesimiste, ne anunța că vom avea o creștere de minimum 7%. Este cea mai mare creștere economică din ultimul deceniu și cea mai rapidă din Uniunea Europeană”, a scris, atunci, ministrul Muncii.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *