17-18 august/ Zilele comunei Vânători- Neamț [PROGRAM]

Comuna Vînători- Neamț îmbracă straie de sărbătoare pentru a XIV-lea oară.

În perioada 17-18 august, Primăria și Consiliul Local organizează Zilele comunei. Sub genericul „Joc și voie bună în Ținutul Zimbrului„, organizatorii au pregătit un program complex, cu activități pentru vânătorenii de toate vârstele.

foto arhiva

Manifestarea începe sâmbătă, 17 august, la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători- Neamț. Acolo, de la ora 9.30, va fi sărbătorită Ziua Zimbrului. După cuvântul de bun venit al primarului Maria-Adriana Petrariu, Nicu Dolhescu va prezenta proiectul „Parcul Natural Vânători- Neamț- de 20 de ani împreună„. Mai apoi, vor fi premiați câștigătorii concursurilor „Se caută un nume” și „O zi în Parcul Natural Vânători- Neamț”.

Tot acest prilej, Răzvan Dej va lansa volumul „Diversitatea biologică a PNVNT- Lista speciilor„, iar directorul Sebastian Cătănoiu va avea o alocuțiune de elogiere a colaboratorilor merituoși, cu care Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț s-a „conectat” în acești 20 de ani de activitate.

De la ora 11.00, Centrul de Vizitare găzduiește ediția a II-a a Târgului de Produse „Ținutul Zimbrilor. Legenda continuă”, organizat de GAL Ținutul Zimbrilor.

Duminică, 18 august, întreaga suflare vânătoreană este invitată în Poiana „Nuci” (vis-à-vis de Schitul Braniște).

Acolo, de la ora 13.00, vor fi oficial deschise Zilele comunei Vânători-Neamț, prin cuvântul primarului Maria Adriana Petrariu. După prezentarea invitaților prezenți la eveniment, vor fi sărbătorite cuplurile care împlinesc, în 2019, 50 de ani de la căsătorie. Organizatorii premiază și nou-născuții din comună, dar și copiii cu merite deosebite la învățătură.

Tot cu prilejul Zilelor comunei Vânători-Neamț, preotul Severian Luca va prezenta albumul „Manuscris în culori„.

Sărbătoarea din inima Ținutului Zimbrului va continua cu un bogat program artistic. Rând pe rând, pe scenă vor urca talente locale: Corul „Vânătorii lui Ștefan cel Mare și Sfânt” (dirijor Cristina Petrariu), Corul „Gloria Dei” al Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț (dirijor prof. Adrian Cojocariu), elevi ai școlilor din comună (Ansamblul „Plai de dor”- grup vocal folcloric, Ansamblul „Muguri Noi”- grup vocal instrumental, Dans de societate- „Vals”, soliști de muzică ușoară- Flaviana Lica, Liviu Sângeap, Iustina Obreja, Gabriela Enache), soliști de muzică populară (Daria Bîrliba, Aida Apareschevei, Flaviana Lica, Liviu Sângeap, Lavinia Cădere, Carmina Iacoboaia), Trupa de dans modern „Dinamic”.

Cu muzică, joc și voie bună vor încânta vânătorenii și membrii Grupului folcloric „Răzeșii” din Tupilați (instructor Romică Leonte), dar și grupurile folclorice „Dor Vînătorean” și „Dor vânătorean junior” (instructor Ioan și Claudiu Luchian). De asemenea, pe scenă vor urca și elevi ai Școlii Generale din comuna Trușeni, Republica Moldova.

De la ora 18.00, sărbătoarea vânătorenilor continuă cu artiști precum Sorin Filip, Cosmina Adam, Andreea Haisan, Ștefan Enasel, Vasile Urzică sau Bodgan Iftimie.

Anul acesta, de Zilele comunei Vânători-Neamț se anunță și un show incendiary marca Andreea Bălan & band.

Evenimentul se va încheia cu un impresionant foc de
articifii.

Vă așteptăm să ne fiți alături!„, transmite Maria-Adriana Petrariu, primarul comunei Vânători-Neamț.

Stefana B.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *