3 concepții greșite despre procesul de albire profesională a dinților

3 concepții greșite despre procesul de albire profesională a dinților 2

Folosești de ceva timp bicarbonatul de sodiu pentru a avea dinți de un alb impecabil, însă fără rezultate? Nici cărbunele activ nu a fost tocmai cea mai inspirată alegere. Ei bine, metodele clasice de albire de acasă nu au tocmai efectul scontat. În cazul în care dinții tăi prezintă pete sau nuanțe puternice de galben, rezultatele sunt egale cu zero. Fațetele dentare, dar și albirea profesională a dinților reprezintă alegerea potrivită într-o astfel de situație. Însă, de-a lungul timpului ai auzit diverse păreri din partea multor persoane care te-au pus pe gânduri. Totuși, cel mai indicat este să verifici din surse sigure fiecare informație primită.

Iată câteva concepții greșite despre procesul de albire profesională al dinților:

Vei resimți durere și sensibilitate dentară după finalizarea procesului – Complet fals. Aplicarea fațetelor dentare nu este deloc dureroasă, tocmai datorită tehnicilor moderne și a priceperii doctorului stomatolog. În cazul sensibilității dentare, o astfel de situație va apărea în primele zile de după albire. Însă, disconfortul resimțit nu va fi unul de proporții.

“Albirea dintilor este o procedura nedureroasa. Cu toate acestea, exista cazuri în care poate apărea sensibilitatea dentară. Aceasta poate dura timp de 2-3 zile după tratamentul de albire. Medicul dentist poate recomanda substanțe mineralizante sau desensibilizante care reduc perioada senzatiei de disconfort până la dispariția acesteia”, mărturisește dr. Andrei Constantinovici

Efectele albirii pot fi păstrate cu ușurință un timp îndelungat – Atât procesul de

albire care utilizează diverse metode (laser, gutiere) cât și fațetele nu au avantaje veșnice. În cazul albirii este nevoie să revii în cabinetul stomatologic pentru că albul va fi influențat inevitabil. Regimul alimentar nepotrivit poate fi una dintre motivele principale. În cazul fațetelor, durata de viață a lucrării este mult mai mare, dar, de asemenea, stilul de viață sau eventualele fisuri sunt definitorii.

Detartrajul este una dintre metodele recomandate pentru albirea dințilorDupă finalizarea periajului profesional dinții au un aspect curat și uneori dau impresia că ar fi mai albi. Însă, efectele nu sunt nicidecum de albire. Detartrajul are rolul doar de a îndepărta tartrul care, netratat la timp, poate duce la apariția parodontozei.

Albirea profesională a dinților mai are încă un avantaj uriaș și anume îndepărtarea pe cât se poate a stilului alimentar nesănătos. Consecințele pozitive nu vor fi numai la nivelul dinților, ci și al întregului organism.

Alege servicii profesionale pentru rezultate de succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *