3 lucruri pe care trebuie sa le urmaresti neaparat la un service bun

Operatiunile de mentenanta si de service asupra motocicletei sunt esentiale atunci cand te gandesti la prelungire vietii motorului, dar si la siguranta deplasarii pe o distanta mai lunga sau mai scurta.

Alegerea unui service cat mai potrivit pentru motocicleta ta, scuter sau ATV nu este o treaba, aparent, chiar atat de minutioasa, insa aceasta trebuie realizata cu maxima atentie. Alegerea facuta trebuie sa urmareasca cateva criterii importante, cum ar fi comportamentul si profesionalismul mecanicului, precum si serviciile si facilitatile oferite de catre service.

In plus, service-ul pe care il alegi, cat si mecanicul cu care urmeaza sa colaborezi, trebuie sa iti devina niste parteneri de cursa lunga, dar si niste consilieri adevarati, care sa urmareasca sa te ajute ori de cate ori intampini probleme cu motocicleta ta.

Service-ul moto trebuie sa se bazeze, deci, pe consultanta, promptitudine, performanta, care sa mearga de la furnizarea serviciilor, de la primirea ta in zona de receptie service, comportamentul si instruirea angajatilor. Castigarea increderii se obtine, in timp, iar aceasta depinde de calitatea optima a serviciilor, de preturile competitive oferite, la respectarea standardelor de piata, cum ar fi: natura echipamentelor folosit, sculele si utilajele auto.

Iata, asadar, care sunt, pe scurt, criteriile obiective si pertinente pe baza carora sa poti face alegerea corecta a unui service moto performant:

Consultanta in privinta diagnozei vehicului

Diagnoza rapida si profesionala a motocicletei este, fara doar si poate, unul dintre principalele criterii esentiale de care ar trebui sa tii cont in momentul in care te decizi asupra service-ului la care doresti sa apelezi pentru a face verificarea si inspectia periodica a motocicletei pe care o detii. Astfel de operatiuni sunt unele elementare, de rutina, dar obligatorii in conditii in care siguranta din timpul rularii este pe primul loc.

Logistica service-ului si experienta mecanicului

Logistica si experienta mecanicului cu care vei colabora sut alte doua criterii pe care ai obligatia de a le lua in calcul la alegerea celui mai bun service. Verificati si dealerii online, de exemplu Unimotors.ro ofera transmisii planetara ATV originale la preturi accesibile.

Asadar, trebuie sa iei in calcul acest criteriu al consultantei, rapiditatii, bugetului, incarcarea si fluxul service-ului la care iti propui sa apelezi, cat si marcile predominante de motociclete care intra, de regula, in service. De asemenea, este de preferat sa te concentrezi, pe langa flux, si asupra logisticii, a previziunii de viitor, dar cat si asupra experientei mecanicilor. Nu de alta, dar cu siguranta ca iti doresti foarte mult stabilitate in colaborare cu mecanicul tau. Acesta cunoaste foarte bine motocicleta ta, istoricul interventiilor si va putea lua deciziile cele mai bune.

Calitatea pieselor folosite de service

Pentru siguranta si prelungirea duratei de viata a motocicletei tale, este recomandat sa iei in calcul, in alegerea service-ului, si calitatea pieselor moto, a marcilor pe care acesta le utilizeaza. Cu alte cuvinte, trebuie sa iei decizia, tinand cont de un echilibru intre bugetul pe care ti-l propui sa il aloci operatiunii si calitatea si marca pieselor moto care se regasesc in service. De exemplu, chiar daca o planetara ATV sau planetara moto se pot regasi la orice dealer autorizat, repararea acesteia nu este foarte usoara.

Asadar, fie ca ne referim la motociclete sau la ATV-uri, planetara contribuie la o mai buna amortizare a socurilor. Pentru un vehicul de teren precum este ATV, o planetara ATV profesionala este esentiala si un service modern defineste buna functionare a vehiculului.

Plimbari in siguranta: trasee in Transilvania pe 2 roti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *