3 modalitati simple de a mentine masina de spalat curata

O problema comuna pentru multe persoane este faptul ca masina de spalat capata in timp un miros foarte neplacut. Acest lucru nu ar trebui sa se intample, mai ales daca aveti grija ca masina sa fie mereu curata si proaspata. Este usor sa faceti acest lucru, daca urmati sfaturile de mai jos

Evitati depunerea mizeriei in sertarul pentru detergent

Aruncati o privire rapida in sertarul pentru detergent. Exista acolo mucegai negru? Daca da, atunci nu ar trebui sa va surprinda faptul ca masina miroase urat. Puteti corecta usor acest lucru. Iata sfaturile unui tehnician in reparatii masini de spalat.

Pur si simplu scoateti sertarul pentru detergent din masina de spalat si puneti-l intr-un vas cu apa calda si sapun. Lasati-l acolo pentru cateva ore, inainte de a incerca sa-l curatati cu un burete sau cu o carpa umeda pentru a indeparta bacteriile.

Verificati si curatati garnitura pentru a preveni mirosurile si scurgerile

Sigiliul sau garnitura de la usa joaca un rol extrem de important in prevenirea scurgerilor, dar devine susceptibila de a prinde mirosuri neplacute, din cauza murdariei si bacteriilor care se aduna aici. Curatati garnitura cu o carpa umeda pentru a elimina riscul acumularii mizeriei. Faceti acest lucru des si nu veti mai avea probleme cu mirosurile neplacute.

Nu uitati interiorul

Orice tehnician in reparatii masini de spalat la domiciliu va poate spune ca este important sa curatati interiorul masinii (o data pe luna). Iata cum faceti acest lucru: selectati un ciclu de spalare cu apa foarte fierbinte si adaugati detergent impotriva calcarului in dispenserul pentru detergent.

Facand acest lucru o data pe luna veti putea curata componentele interne si veti indeparta orice eventuale urme de calcar. Astfel, masina de spalat va putea functiona la potentialul sau maxim.

In afara de curatarea periodica a masinii de spalat, de fiecare data cand o puneti in functiune, faceti cativa pasi pentru a va asigura ca poate functiona la potentialul sau maxim, dar si pentru a reduce depunerea de calcar.

  • Folositi o cantitate adecvata de detergent. Pentru aceasta, cititi indicatiile de pe ambalajul detergentului. Detergentul in exces poate incetini performanta masinii de spalat.
  • Indepartati excesul de murdarie. Daca aveti haine foarte murdare, atunci este indicat sa le clatiti inainte de a le pune in masina de spalat.
  • Instalati un dispozitiv pentru dedurizarea apei.
  • Lasati usa deschisa, dupa fiecare ciclu de spalare. Astfel, masina se va usca in mod natural. Bacteriile si mirosurile neplacute vor fi combatute.

Urmati aceste recomandari din partea profesionistilor in reparatii masini de spalat si nu veti mai sesiza mirosurile neplacute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *