3 sfaturi pentru alegerea cuștii de transport pentru pisică

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cu atât de multe opțiuni la îndemână, găsirea celei mai bune cuști pentru transportarea pisicii tale poate fi o sarcină copleșitoare. Care sunt caracteristicile pe care ar trebui să le aibă o cușcă de transport pentru ca prietenul tău blănos să se simtă confortabil și în siguranță? Și care ar fi cea mai bună cușcă pentru pisicile energice, cărora nu le place să stea într-un singur loc pentru o perioadă prea lungă?

Acest mini ghid te va ajuta să înțelegi care sunt factorii pe care ar trebui să-i iei în considerare atunci când vrei să achiziționezi o cușcă de transport pentru pisica ta. Iată câteva sfaturi:

1. Alege dimensiunea potrivită a cuștii

O cușcă de transport pentru pisica ta ar trebui să permită suficient spațiu pentru ca aceasta să stea confortabil, fără să se ghemuiască. Dacă plănuiești să mergeți împreună într-o călătorie mai lungă, cușca de transport ar trebui să fie atât de încăpătoare încât să poți introduce un bol cu mâncare și unul cu apă proaspătă.

În schimb, dacă cușca de transport este prea mare, pisica ta ar putea aluneca în ea dintr-o parte în alta și poate ajunge să se simtă nesigură și stresată. Prin urmare, o cușcă mai mică ar putea oferi pisicii tale un sentiment de siguranță. Doar asigură-te că are o dimensiune potrivită care-i permite să se întoarcă și să se întindă, cum este cușca de transport pentru pisică Stefanplast, 55x36x35 cm.

2. Vezi ce tip de închidere se potrivește mai bine pentru pisica ta

După ce ai ales dimensiunea, nu uita să compari tipurile de închidere a cuștilor de transport pe care le iei în considerare. Cele mai eficiente cuști au două deschideri – una în partea de sus și una în față. Alte tipuri de cuști sunt prevăzute cu o deschidere la mijloc, astfel încât să poți ridica capacul atunci când vrei să așezi pisica înăuntru sau să îi dai drumul din cușcă.

Încearcă să eviți cuștile cu fermoare sau alte tipuri de închideri asemănătoare, deoarece pisica le poate deteriora sau chiar rupe cu unghiuțele dacă este suficient de motivată. O cușcă de transport pentru pisică prevăzută cu o poartă frontală blocată poate fi varianta ideală – chiar și cea mai inteligentă pisică nu ar trebui să o poată deschide.

3. Gândește-te la modul de întreținere a cuștii

Deoarece va trebui să cureți cușca de transport în mod regulat (înainte și după utilizare), încearcă să cauți una simplă de curățat și întreținut. Majoritatea cuștilor de transport pentru pisici pot fi aspirate sau spălate cu ușurință cu o cârpă cu apă caldă și detergent de vase sau dezinfectant special.

Unele cuști de transport sunt prevăzute cu o căptușeală detașabilă pe care o poți arunca în mașina de rufe la cel mai scurt program pentru curățare. Dacă vrei să alegi o astfel de cușcă pentru pisica ta, asigură-te că folosești un detergent de rufe sigur pentru animalele de companie. 

Dar, indiferent de cușca de transport pe care o alegi, nu uita să o etichetezi cu numele tău, informațiile de contact și să atașezi o fotografie cu pisica ta. Această etichetă este vitală în cazul rarelor situații în care tu și pisicuța ta sunteți despărțiți.

În cele din urmă, poți discuta și cu medicul veterinar pentru a-ți oferi o perspectivă asupra cuștii de transport pe care o poți alege pentru pisica ta.

spot_imgspot_img