4 beneficii ale puturilor de apa

Daca pana in urma cu cativa ani, puturile de apa erau solutia cea mai folosita in zonele rurale, acolo unde apa provenita de la o retea publica de apa nu exista, in ultimii ani acestea devin tot mai solicitate chiar si in marile orase. Aflati in cautarea unor solutii cat mai eficiente de a avea acces la apa potabila, cat mai curata si de a nu mai depinde de furnizorul de apa, oamenii au ales puturile de apa.

Cel mai important detaliu atunci cand se opteaza pentru realizarea unui put este angajarea unei echipe de profesionisti pentru foraje puturi, astfel incat lucrarile sa se desfasoare in bune conditii, instalarea sa fie facuta corespunzator, iar rezultatul final sa fie cel dorit de client.

Apa este ieftina

Unul dintre avantajele majore al puturilor de apa este cel al costului. Dupa ce toate lucrarile pentru foraje apa au fost facute si a fost inslatat tot echipamentul, nu vor mai exista costuri lunare pentru consumul de apa, asa cum se intampla in cazul apei provenite de la reteaua de alimentare publica.

Apa este potabila

Apa care ajunge la robinet trece printr-un amplu proces de filtrare chimica pentru a se transforma in apa potabila. Filtrarea apei se face, la retele de distributie din orase, cu clor, florura si alte substante chimice, pentru ca microbii si toate impuritatile sa dispara. Chiar daca uneori, apa care ajunge la robinet are un puternic miros de clor, specialistii sustin ca acest lucru nu reprezinta un pericol pentru sanatatea oamenilor.

Insa, apa care provine de la un put realizat de o echipa de specialisti nu trece prin acest proces de filtrare chimic, pastrandu-si astfel proprietatile neschimbate. Apa extrasa din pamant este filtrata in mod natural prin stratrurile prin care trece pana ajunge la panza freatica. Apa provenita dintr-un put este apa naturala, bogata in toate mineralele specifice si nutrieti, fara alte substante chimice adaugate.

Acces permanent si nelimitat la apa

Diferenta intre a procura apa de la reteua de distributie din oras si de a te bucura de propria resursa naturala provenita dintr-un put de apa este mare. In multe medii urbane din tara noastra, inslalatiile si conductele care alimenteaza cu apa gospodariile si nu numai sunt extrem de vechi, uzate pe fondul cresterii consumului si suprasolicitarii retelei, astfel defectiunile sunt iminente. Defectiuniile si avariile  care duc la intrerupearea alimentarii cu apa sunt din ce in ce mai frecvente, in unele zone ajungand sa fie chiar la ordinea zilei.
Cand locuinta este alimentata printr-un put de apa, astfel de situatii neprevazute nu au cum sa apara sau sunt foarte rare, deoarece pot fi usor prevenite.

O solutie eco friendly

Exploatarea eficienta a resurselor naturale ne ajuta sa protejam mediul incojurator si in acelasi timp ajuta si incurajeaza scaderea gradului de poluare, insa acest lucru tine de felul in care fiecare dintre noi constientizam si devenim sau nu responsabili fata de ceea ce se intampla in jurul nostru. Cand sursa de apa potabila este putul, atunci vei observa ca reduci deseurile folosind mai putine peturi de plastic, ceea ce este un pas important catre un mediu mai curat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *