4 metode sigure de invatare pentru examenul auto

examen auto drpciv

Nu toate persoanele reusesc sa gaseasca cea mai eficienta metoda de invatare si acest lucru se poate vedea cu usurinta si in cazul elevilor de la scoala de soferi. Din acest motiv anumite persoane reusesc sa treaca proba teoretica din prima pe cand altii o pot repeta chiar de mai multe ori.

Specialistii de la i-drpciv.ro prezinta mai multe metode de invatare pentru scoala de soferi, care se vor dovedi utile pentru orice alt examen pe care persoana in cauza il va sustine.

Rezolvarea multor chestionare auto

Invatarea prin rezolvarea de chestionare auto 2020 se poate dovedi foarte eficienta pentru toate persoanele, atat pentru cei care memoreaza totul foarte usor, cat si pentru cei care au nevoie de mai mult timp alocat acestui scop. Atunci cand sunt invatate informatii dificile este nevoie de studiu aprofundat pentru a le intelege.

Uneori poate fi foarte dificil ca o persoana sa isi dea seama de unde trebuie sa inceapa, insa daca sunt bine organizate gandurile pe hartie, se va simplifica foarte mult acest proces. Acelasi lucru este valabil si in cazul chestionarelor pentru ca ele prezinta cu imagini si explicatii situatii pe care elevul le poate intalni in trafic, ajutand totodata la repetarea notiunilor teoretice.

Transpunerea ideilor in ceva fizic

Atunci cand notiunile invatate iau forma si pot fi identificate in elemente fizice inconjuratoare este mult mai usor ca informatia sa fie memorata si inteleasa. Acest lucru este valabil inclusiv pentru chestionare auto, ele fiind si cele mai relevante exemple in sensul acesta, deoarece elevul poate identifica in trafic raspunsul la intrebarile pe care le primeste in chestionare.

Fie ca este vorba despre prioritate, despre conduita preventiva, despre semne de circulatie sau despre orice alta informatie intalnita in Codul Rutier sau in teste, elevul se va intalni practic cu toate aceste notiuni si este foarte usor sa se ancoreze de ele.

Repetarea la intervale regulate de timp

Repetarea periodica este o metoda foarte utila si se va dovedi mult mai eficienta decat tentativa de a retine un volum de informatie mare deodata. Totul depinde insa de stilul elevului de a invata si de modul in care acesta poate asimila informatia. Se poate stabili spre exemplu, un numar de chestionare zilnic pe care elevul sa il rezolve.

Ulterior, persoana in cauza trebuie doar sa respecte programul deja stabilit pentru a invata eficient. Tot aici este recomandata si invatarea notiunilor teoretice pe capitole sau pe numar de pagini, insa seriozitatea joaca un rol cheie, pentru ca odata ce o zi a fost sarita din varii motive se va crea un precedent si elevul va avea tendinta sa nu mai invete la fel de sarguincios.

Nu se recomanda invatarea prin citiri repetate

Studiile arata ca cititul nu este cea mai buna metoda de a invata si ca testele sunt mai utile pentru a retine materia. Prin urmare poate fi parcurs de cateva ori materialul informativ si ulterior se poate trece la rezolvarea de chestionare pana cand informatia se sedimenteaza. Vestea buna este ca pe site-urile de chestionare, acestea pot fi rezolvate si pe capitole de studiu, deci elevul nu este nevoit sa parcurga in teste tot Codul Rutier pana cand nu il invata pe tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *