4 tipuri de implanturi dentare și avantajele pe care le oferă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Până nu demult, protezele dentare reprezentau principala opțiune pentru înlocuirea dinților pierduți, în ciuda faptului că erau foarte incomode și că limitau simplele plăceri ale vieții. Implantul dentar s-a dovedit a fi o soluție de mare succes pentru acei pacienți care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți. Toți acești pacienți au în prezent o opțiune și mai avantajoasă, și anume implantul dentar fast & fixed, adică implantul care are loc într-o singură zi și care îi permite pacientului să plece din cabinetul medicului stomatolog cu un zâmbet complet, sănătos și frumos. Cu acest tip de implant, pacienții nu trebuie să își mai facă griji în privința dinților lipsă care le afectează zâmbetul. La rândul lor, obiceiurile alimentare și vorbirea vor reveni la normal. Cu alte cuvinte, implantul dentar fast & fixed redă încrederea în sine a pacienților și îi ajută să se bucure de o viață minunată.

4 tipuri de implanturi dentare

Există mai multe tipuri de implanturi dentare care pot restabili zâmbetul pacienților și funcționarea orală naturală. Iată principalele tipuri de implanturi dentare:

Implant dentar fast & fixed. Acest tip de implant este unul imediat, cu rezultate pe loc. Cu un implant dentar fast & fixed, nu mai trebuie să treceți printr-o fază în care trebuie să purtați o proteză temporară. Medicul dentist va examina osul maxilarului și va plasa șurubul de titan direct în țesutul osos în timpul unei singure vizite. Odată implantat, corpul va începe procesul de osteointegrare, adică fuzionarea șurubului de titan cu osul maxilarului, redând pacientului zâmbetul pe care și-l dorește. Chiar dacă implantul dentar va fuziona cu osul maxilarului în timp, va oferi pacientului un suport robust și rezultate permanente.

Implant dentar unic. Un singur implant dentar este unul dintre cele mai elementare tipuri de implanturi dentare. Este, de obicei, folosit pentru a acoperi un gol din zâmbetul cauzat de un dinte pierdut și pentru a restabili funcția de a mesteca confortabil. Acest tip de implant dentar are nevoie de aproximativ 4 luni pentru a oferi stabilitate și refacere completă a zâmbetului.

Implanturi dentare multiple. Implanturile dentare multiple sunt recomandate acelor pacienți cu nevoi mai complexe, cum ar fi înlocuirea unei arcade complete. În loc să introducă un singur șurub de implant în osul maxilarului, medicul va utiliza mai multe implanturi care vor susține o punte dentară. Acest tratament este conceput pentru a susține forța și stabilitatea orală, precum și funcționarea optimă.

Implant dentar complet.  Acest tip de implant care vizează întreaga gură este folosit în cazul pacienților care au nevoie de un tratament mai amplu. Implantul dentar complet poate fi soluția eficientă pentru refacerea zâmbetului dacă v-ați pierdut majoritatea dinților din cauza unui accident sau a unei boli. Deși acest tip de implant este printre cele mai costisitoare, oferă o rezistență și o funcție excepționale, garantând rezultate pe termen lung.

spot_imgspot_img