5 beneficii majore ale fatetelor dentare

Toata lumea isi doreste un zambet perfect, insa putini sunt cei care au, in mod natural, o dantura fara defecte. Din fericire, pentru ceilalti exista multe solutii de imbunatatire a aspectului dintilor. Procedurile de estetica dentara, cum ar fi albirea dintilor, tehnici de modificare a zambetului sau fatetele dentare, te pot ajuta sa obtii rezultatul visat.

Fatetele dentare sunt utilizate din ce in ce mai mult in estetica dentara. Acestea reprezinta foite subtiri din diferite materiale (ceramica, compozit sau zirconiu) care se aplica, in principal, pe partea din fata a dintilor. Acestea se monteaza pe dinti, folosind un adeziv special. Afla care sunt principalele beneficii ale fatetelor dentare.

  1. Sunt potrivite pentru multe defecte dentare 

Multe defecte ale dintilor pot fi mascate cu ajutorul fatetelor dentare. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care au pete pe dinti, spatii intre dinti, o forma inestetica a dintilor, dinti crapati, rotiti, ciobiti, prea in interior sau prea in afara. De asemenea, aceasta este o solutie pentru dintii ingalbeniti, atunci cand procedeul de albire nu da rezultate. Bineinteles ca nu orice defect al dintilor poate fi corectat cu fatete (spre exemplu, dintii foarte erodati). 

Asadar, fatetele dentare reprezinta solutia pentru majoritatea persoanelor care nu sunt multumite de aspectul dintilor si care isi doresc o dantura estetica. 

  1. Sunt durabile

In functie de materialul utilizat, dar si de respectarea regulilor de igiena orala, fatetele dentare pot avea o durata lunga de viata. Acest lucru este posibil datorita faptului ca nu au o structura poroasa, asa cum are smaltul. 

Atentie la materialul din care sunt confectionate fatetele! Cele din compozit, spre exemplu, nu sunt aplicate definitiv, ci doar temporar, si nu sunt foarte rezistente. Acestea pot dura minim 2 ani. Fatetele dentare din ceramica si din zirconiu au o durata de minim 15 ani.

Este important ca fatetele dentare sa fie intretinute printr-o igiena orala corecta – spalarea dintilor de 2 ori pe zi, utilizarea atei dentare cel putin o data pe zi si consult stomatologic o data la 6 luni. 

  1. Au un aspect natural 

Fatetele dentare sunt create dupa forma dintilor tai, bineinteles, cu mici ajustari care au rolul de a imbunatati aspectul acestora. Acest lucru este posibil datorita mulajului dentar, prin aplicarea unui ghips special pe dinti, care preia modelul danturii. Fatetele mai pot fi personalizate in functie de particularitatile faciale. Mai mult decat atat, poti opta pentru o nuanta naturala, nu neaparat pentru un alb imaculat, astfel incat fatetele dentare sa nu fie evidente. 

  1. Procesul de aplicare este rapid 

Unele tratamente dentare utilizate pentru imbunatatirea aspectului danturii pot dura chiar si cateva luni. In ceea ce priveste fatetarea, procesul necesita, in general, 2 vizite la cabinetul stomatologic. In cadrul primei vizite, medicul slefuieste smaltul, apoi ia masurile prin utilizarea mulajului. Acesta este apoi trimis tehnicienilor dentari, care vor crea fatetele. Realizarea acestora poate dura intre 3 si 10 zile, in functie de tehnologiile utilizate.

In a doua sedinta se trece deja la aplicarea fatetelor cu ajutorul unui adeziv special. In general, nu este nevoie de sedinte suplimentare, ci doar de consultul stomatologic de rutina, o data la 6 luni.

  1. Reprezinta o metoda de albire permanenta

Fatetele dentare te ajuta sa obtii o dantura perfect alba, care nu se mai pateaza, chiar si in cazul persoanelor fumatoare sau consumatoare de cafea. De aceea, fatetarea este preferata albirii profesionale, procedura care trebuie repetata periodic. 

Asadar, fatetele dentare prezinta o serie de beneficii importante. Mergi la un consult stomatologic, pentru a afla daca fatetele dentare sunt indicate in cazul tau. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *