5 beneficii pentru sanatate ale tunderii cainelui

Tunderea cainilor nu este un lux canin, ci o necesitate. Rezervandu-i prietenului tau patruped in mod regulat o sedinta de tuns la o frizerie canina, ii asiguri de fapt o sedinta importanta pentru mentinerea sanatatii. Tunderea cainelui este o investitie buna si ofera cateva beneficii pentru sanatate.

Ingrijirea pielii

Prietenul tau blanos poate avea zgarieturi, taieturi si iritatii ale pielii care se pot depista mult mai usor dupa tuns. In plus, personalul de la frizeria canina are experienta in ingrijirea lor, motiv pentru care tunsul regulat al cainelui poate fi o solutie pentru a asigura ingrijirea adecvata a pielii. Totodata, in timpul unei sedinte de tuns canina, se pot depista umflaturi, urme, rani, infectii ale pielii sau ale urechii. Acestea pot fi simptomele unor afectiuni mai grave dar, daca sunt depistate in stadiul incipent, exista sanse sa nu se agraveze sau sa devina fatale.

Taierea unghiilor fara incidente

Unghiile lungi ale cainilor sunt asociate cu multe probleme. Acestea ii pot crea disconfort cainelui in timpul mersului si pot duce la malformatii osoase si artrita daca nu se intervine la timp.

Cainii au nevoie de taierea unghiilor cel putin o data pe luna, iar majoritatea proprietarilor de caini intampina dificultati in realizarea acasa a acestei operatii. La o frizerie canina, insa, personalul este special instruit pentru a stii cum sa-l faca pe prietenl tau blanos sa coopereze. In plus, ei vor taia unghiile cainelui la lungimea corespunzatoare.

Taierea unghiilor cainelui este necesare pentru a preveni cresterea lor inadecvata si ofera sansa de a depista in timp util umflaturile, blana incalcita sau pernutele crapate.

Cainele tau beneficiaza de ingrijirea profesionala a blanii

Daca blana nu este ingrijita corespunzator, parul poate deveni mat, incalcit si incomod pentru cainele tau, mai ales daca este o rasa creata sau cu blana fina. In timp, ghemotoacele de blana pot duce la rani si sunt adevarate ascunzisuri pentru purici si capuse. Pentru a evita aceste neplaceri, medicii veterinari recomanda tunderea periodica a cainelului intr-o frizerie canina. Totodata, profesionistii de la frizeria canina stiu si care este cea mai buna tunsoare pentru prietenul tau, in functie de rasa.

Ai garantia folosirii produselor de ingrijire potrivite

Blana cainilor are nevoi diferite. Astfel, rasele cu parul lung au nevoi de ingrijire diferite fata de rasele cu parul scurt. Profesionistii de la frizeriile canine stiu aceste lucruri si vor folosi intotdeauna produsele cele mai potrivite pentru ingrijirea blanii cainelui, evitand astfel problemele si iritatiile.

Ai sansa de a detecta la timp parazitii

Personalul profesionist de la frizeriile canine iti poate spune imediat daca prietenul tau are sau nu paraziti. Acestia vor verifica fiecare centimetru de blanita de pe corpul cainelui, gasind puricii, capusele sau alti paraziti care pentru tine pot fi invizibili.

Totodata, prin tunderea parului, se poate observa daca pielea are probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *