5 factori de luat în considerare înainte de instalarea centralei termice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!


Găsirea centralei termice potrivite vă poate aduce tot felul de beneficii pe termen lung, cum ar fi costuri mai mici cu energia și capacitatea mai îndelungată de încălzire a apei. Dacă doriți să vă asigurați că nu veți avea nicio zi fără apă fierbinte în această vara, toamnă și iarnă, vă rugăm să luați în considerare acești 5 factori foarte importanți înainte de a arunca banii pe cea mai la îndemână centrală termică:

  • Nevoia de apă fierbinte: Toată lumea are nevoie de apă caldă în casă, dar cum e situația la dumneavoastră, în special? Câte corpuri de instalații sanitare aveți acasă? Locuiți alături de un număr mare de persoane? Înainte de orice, site-ul www.montaj-centrale-termice.net va recomanda să luați în considerare nevoile dumneavoastră unice de apă caldă. Odată ce stabiliți ce vă doriți de la o nouă centrală termică, calea va fi mult mai clară.
  • Tipul centralei termice: acum, din fericire, aveți la dispoziție o gamă mai largă de modele de centrale termice. Nu mai trebuie să vă mulțumiți cu o centrală termică tradițională. Optiunile sunt multiple, de la centrale pe gaz, pe lemne, pe curent, chiar si solare, cu sau fara boiler. Toate vin cu propriile argumente pro și contra. De exemplu, o centrală termică fără boiler are o rată de eficiență impresionantă și poate economisi sume substantiale din costurile anuale de funcționare, dar are nevoie de un cost de instalare mai mare comparativ cu celelalte tipuri.
  • Eficiență energetică: V-ați săturat de costurile ridicate ale facturilor la energie? Dacă da, trebuie să luați în considerare rata de eficiență a noii dumneavoastră centrale termice. Chiar dacă vă echipați casa cu o centrală termică modernă, este posibil să nu fie prea amabilă în ceea ce privește costurile cu energia. Cum puteți obține pentru casa dumneavoastră o centrală termică care să furnizeze apă fierbinte în toate scopurile, fără a costa mai mult pe facturile de energie? Centralele termice solare folosesc mai puțin combustibil pentru a încălzi apa, rezultând apă fierbinte care va economisi mai mult la facturi și va reduce amprenta de carbon.
  • Tipul de combustibil: Cele mai frecvente tipuri de combustibil pentru centralele termice de astăzi sunt gazul și electricitatea, deși unele centrale termice moderne sunt alimentate cu energie solară sau propan. Luarea în considerare a tipului de combustibil este importantă în situațiile în care doriți să înlocuiți centrala termică actuală. De exemplu, dacă doriți să înlocuiți o centrală electrică cu care cheltuiți prea mult când vin facturile, probabil veti dori să luați în considerare o centrală termică pe gaz, care se va dovedi mai eficientă din punct de vedere energetic.
  • Dimensiunea centralei termice: nevoile dumneavoastră de apă caldă și dimensiunea centralei termice merg adesea mână în mână. Înainte de începerea oricărei lucrări de montare centrala termica in Brasov, este important ca furnizorul dumneavoastră să efectueze măsurători și să inspecteze locuința pentru a determina dacă tipul de centrală ales se va încadra în spațiul fizic al casei dumneavoastră. Alegerea centralei termice de dimensiuni greșite poate avea ca rezultat o eficiență energetică redusă, o șansă mai mare de înlocuire a centralei și o lipsă generală de apă caldă care nu va satisface nevoile nimănui.
spot_imgspot_img