5 informații pe care trebuie să le știi despre creditul ipotecar/imobiliare

0

Poate ai mai obținut un împrumut până la momentul actual, dar, într-o anumită măsură, creditul ipotecar/imobiliar te copleșește. Este și normal, având în vedere angajamentul de lungă durată pe care trebuie să și-l ia orice utilizator care-și dorește o locuință.

Dar obținerea creditului ipotecar/imobiliar de la Credit Europe Bank nu este atât de înfricoșător pe cât pare. De aceea, ți-am pregătit un articol cu 5 informații esențiale pe care trebuie să le știi despre aceste credite:

1. Preaprobarea nu îți asigură obținerea împrumutului

Preaprobarea este un pas crucial în obținerea creditului pentru locuință, dar nu îți asigură aprobarea finală. Preaprobarea se referă la cunoașterea sumei pe care o poți împrumuta în urma analizei efectuate de Credit Europe Bank.

Preaprobarea creditului ipotecar/imobiliar se realizează înainte de a pleca în căutarea locuinței ideale, tocmai pentru a știi cum filtrezi ofertele imobiliare după buget. Cu toate acestea, aprobarea finală va depinde doar de comportamentul tău în ultimii pași pentru obținerea creditului.

De exemplu, să presupunem că ai primit preaprobare și urmează să-ți găsești o locuință. Între timp, ai mai luat un credit auto pentru înlocuirea mașinii vechi. Această datorie recentă s-ar putea să-ți afecteze obținerea împrumutului pentru casă.

2. Cu cât ai un scor de credit mai bun, cu atât mai bine

Instituțiile financiare de credit sunt mai precaute cu privire la finanțarea locuințelor din cauza crizelor din ultimii ani. În acest sens, scorul de credit a început să conteze mai mult acum decât oricând.

Cumpărătorii cu scoruri de credit mai mici au de plătit rate ale dobânzii mai mari. Iar în unele cazuri, dacă scorul nu depășește un prag minim, nici nu primesc aprobare pentru împrumut.

Cu cât scorul de credit este mai mare, cu atât ai mai mult șanse de a obține un credit ipotecar cu dobândă scăzută. Analizează-ți raportul de credit dinainte și asigură-te că nu există erori sau rambursări neefectuate.

Aplicând pentru un credit de la Credit Europe Bank, poți beneficia de o ofertă de -0.25% de puncte procentuale la dobândă. Oferta este valabilă în cazul în care deții sau vrei să aplici pentru un card de salariu/credit emis de instituția în cauză.

3. Ratele lunare trebuie să se încadreze în bugetul tău

Cu toții avem idei mărețe în legătură cu locuința noastră de vis, fie că vrem o piscină pe acoperiș, fie un apartament mobilat modern și recent construit. Cu toate acestea, s-ar putea ca anumite dorințe să nu se încadreze în bugetul tău de la momentul actual.

Înainte de a începe căutările de locuințe, ar trebui să știi ce îți poți permite în mod realist. De regulă, consultanții de credit spun că un debitor nu ar trebui să cheltuie mai mult de 28%-31% din venituri pe datoriile lunare.

4. Creditorii apreciază stabilitatea unui loc de muncă

Pe lângă importanța scorului de credit și a economiilor suplimentare pentru avans, nu subestima niciodată puterea unui loc de muncă stabil. Un stagiu de șomaj va ieși în evidență rapid și chiar și schimbarea constantă a locurilor de muncă te poate pune în dificultate când vrei să iei un credit ipotecar.

Dacă intenționezi să obții un împrumut pentru locuință, încearcă să rămâi cât mai constant la locul de muncă. Același lucru este valabil și pentru orice co-debitor, dacă este cazul.

5. Creditul ipotecar/imobiliar necesită o mulțime de documente și acte

Aceste tipuri de credite necesită o mulțime de documente. Organizarea acestora în prealabil poate accelera întregul proces.

Majoritatea instituțiilor financiare cer o mulțime de documente care să dovedească posibilitățile tale de plată, în special dacă nu ai venitul înregistrat la ANAF. În plus, vei avea nevoie de actele de proprietate pentru realizarea evaluării și constatarea valorii adevărate a locuinței pe care ți-o dorești.

Încearcă să te organizezi cât mai bine, să colectezi actele necesare pentru aplicare și să te asiguri că documentele de proprietate sunt bine întocmite de vânzător. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *