5 locatii pe care nu trebuie sa le ratezi la prima vizita a orasului Constanta

Constanta este un oras plin de viata pe Marea Neagra. Este adesea punctul de plecare pentru alte locatii interesante aflate de-a lungul plajelor. Dar orasul in sine este cu siguranta suficient de interesant pentru a petrece putin mai mult timp aici si pentru a te bucura de atmosfera sa unica.

Fondat de greci cu multi ani in urma, gazduieste cel mai mare port de pe coasta Marii Negre. Astazi, pe langa multe baruri pe plaja si petreceri pline de viata, vei gasi si cateva statiuni de sanatate populare din regiune.

In acest articol, vor fi prezentate cateva din obiectivele turistice ale orasului, dar pentru a putea vizita tot, apeleaza la serviciul de inchirieri auto Constanta, de la firme specializate care ofera si inchirieri autoutilitare Constanta sau inchirieri autorulote Constanta, pentru a nu depinda de locul de cazare.

Vechiul cazinou

Din moment ce Constanta a fost locuita continuu de mai bine de 2600 de ani, exista desigur un numar imens de atractii impresionante si uluitoare. Unul dintre cele mai renumite obiective turistice ale orasului este vechiul cazinou, care a fost deschis in 1911. Cu putin inainte de cel de-al doilea razboi mondial, a servit drept resedinta pentru familia tarista rusa atunci cand au vizitat Constanta.

Marea moschee

Marea Moschee a fost construita la inceputul secolului 20 sub conducerea regelui Carol I pentru comunitatile musulmane care locuiau in oras. Cladirea monumentala este situata in Piata Ovidiu si este sediul Muftiului.

Cladirea reprezinta un amestec frumos si unic de elemente arhitecturale egiptean-bizantine si romanesti si este prima structura din Romania care foloseste beton armat. Inima interiorului este un covor persan mare, un cadou al sultanului turc Abdul Hamid, tesut in Centrul de Artizanat Hereche din Turcia.

Acolo, nu uita sa vizitezi si minaretul de 50 de metri inaltime. De acolo te poti bucura de o vedere uluitoare asupra centrului vechi al orasului si a portului. 

Portul Constanta

Portul Constanta include un port maritim, un port fluvial si un port turistic. Este cel mai mare port din Marea Neagra si, prin urmare, cel mai important din Romania. Aceasta locatie a fost, prin urmare, un important centru comercial pentru greci, romani, venetieni, genovezi si turci.

Printre cele mai impresionante ramasite din Evul Mediu este farul genovez. A indreptat nave straine catre portul Constanta. Actualul far a fost construit in secolul al XIX-lea pe temelia monumentului din secolul al XIV-lea.

Cladirea mozaicului roman

Cladirea mozaicului roman dateaza din secolul al IV-lea si a apartinut vechii cetati. A facut parte din complexul care lega vechiul port de oras. Cladirea a fost odata impodobita cu 2.000 de metri patrati de mozaicuri, dar din pacate doar mai putin de jumatate dintre acestea au supravietuit astazi.

Lacul Tabacariei

Lacul Tabacariei este situat intr-un golf al Marii Negre si ofera o priveliste remarcabila. Acest lucru il face ideal pentru o plimbare relaxanta in oaza verde a Constantei. In prezent, parcul de langa lac are o suprafata de 100 de hectare si include un parc de distractii pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *