5 lucruri simple de reținut despre izolațiile din spumă poliuretanică

izolatii spuma poliuretanica isoterm

Izolațiile de spumă poliuretanică pot fi ușor înțelese prin aflarea a 5 lucruri esențiale despre ele. După aceea, spuma poliuretanică va putea fi mult mai ușor comparată cu celelalte materiale de izolații de pe piață, iar deciziile privind izolația casei vor fi luate în cunoștință de cauză.

1. Se izolează pe bază de sisteme din poliuretan

Izolarea unei clădiri cu spumă poliuretanică este o acțiune care diferă de izolarea cu vată sau cu alte materiale. Sistemele din poliuretan sunt acele aparate și proceduri care implică proiecție sub presiune. Substanța aderă imediat la suprafața de izolat și se umflă de zeci de ori, acoperind absolut fiecare centimetru pătrat. Astfel, clădirile vor dobândi un comportament excelent d.p.d.v. termic și nu numai.

2 . Spuma se obține prin amestecarea a doi compuși

Aceste izolații spumă poliuretanică sunt deosebit de durabile datorită faptului că spuma izolatoare se prepară prin amestecarea a doi compuși chimici, mai precis izocianat și poliol. Spectaculoasa reacție se întâmplă într-o cavitate situată fix în pistolul de pulverizare a aparatului special mânuit de meseriașii unei firme de izolații din București sau care au cel puțin o anumită recunoaștere în piață. Adică nu de către cei neavizați.

3. Izolațiile de spumă poliuretanică nu îmbătrânesc

Studiile au arătat că, după 9 luni de la aplicare, coeficientul de conductivitate termică este cu zeci de procente mai ridicat decât cel al celorlalte materiale aplicate tot cu 9 luni în urmă, fie lână, vată sau polistiren extrudat. Acest lucru este principalul argument pentru care izolației cu spumă i s-a stabilit o durată de viață imensă, de 80 de ani, adică se poate spune pe viață. Până acum au trecut „doar” 40 de ani de la prima aplicare din lume și izolația aceea își face treaba ca-n prima zi.

4. Aceste izolații scapă casa de condens și nu iau foc

Mai ales în București, lumea caută vârful în materie de materiale de construcții. Când se caută izolație spumă poliuretanică în București, găsim în top Isoterm, firmă specializată în aplicarea spumei poliuretanice, spumă cunoscută pentru proprietățile superioare în izolarea clădirilor. Spuma izolatoare, în varianta sa densă, este impermeabilă. Iar rezistența la foc este garantată pentru spumă, protejând structura clădirii dar, mai important, viețile oamenilor din interior.

5. Izolațiile din spumă poartă și rol de izolator fonic

Spuma poliuretanică se poate produce în două variante: cu celulă deschisă și cu celulă închisă. Ce-i drept, fonoizolația se obține numai prin varianta cu celulă închisă. Dispoziția spumei poliuretanice poate fi atât de impenetrantă încât nici măcar sunetul să nu poată trece prea mult dincolo de ea. Iată cum referirea la izolații spumă poliuretanică se poate face apropo de orice tip de izolare a unui imobil.

Dacă aceste cinci lucruri esențiale sunt reținute și înțelese, atunci costurile implicate sunt aprobate ușor, la fel și gândul că aplicarea spumei trebuie făcută de firme de izolații din București precum Isoterm. Procedând astfel, orice proprietar se va alege cu o casă izolată bine în orice sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *