5 motive foarte bune pentru a renunța la un job

motive foarte bune pentru a renunța la un job

În opinia mea, există 5 motive foarte bune pentru a renunța la un job care nici nu au nevoie de vreo explicație, iar în cele ce urmează îți voi explica de ce. Dar înainte de a vorbi despre aceste motive, te anunț că la final recomand și un articol de pe fabuloase.ro care vorbește întrebările pe care trebuie să ți le pui înainte de a pleca de la un job.

Motivul 1 – valorile tale se contrazic cu cele ale firmei unde lucrezi

Nu poți să fii împotriva mâncării de tip fast food și să lucrezi într-un astfel de restaurant. Uneori pur și simplu viața noastră se schimbă, iar o dată cu ea se schimbă și valorile și nu mai credem în aceleași lucruri. Astfel, dacă acestea intră într-un conflict cu ceea ce facem la job avem o singură variantă, să alegem un domeniu diferit.

Motivul 2 – jobul a înlocuit toate planurile din viața ta

Dacă jobul ți-a acaparat viața personală sau îți pune în pericol sănătatea, nu mai sta pe gânduri și ia decizia de a-l schimba.

Motivul 3 – nu îți folosești cunoștințele la capacitate maximă

Dacă de exemplu introduci date într-o bază de date, dar tu ai făcut zeci de cursuri de programare și știi să creezi o aplicație sau un site și cu ochii închiși, jobul nu te face să îți folosești cunoștințele la capacitatea maximă și un astfel de loc de muncă te va trage doar înapoi.

Motivul 4 – pur și simplu nu te face fericit/ă și vrei să faci altceva

Nu e nici o problemă dacă te trezești într-o zi și constați că jobul nu îți aduce nici un fel de satisfacție profesională și trebuie să-l schimbi. Astfel de lucruri se întâmplă la orice vârstă și oportunități sunt o grămadă dacă alegi să înveți/te dezvolți într-un nou domeniu.

Motivul 5 – vrei să vezi ce e în viață dincolo de job

Dacă economiile îți permit să renunți la job pentru o perioadă ca să îți iei un an sabatic sau să experimentezi lucruri noi este în regulă. Singurul lucru de care trebuie să ții cont, cum am spus și mai sus, este să ai grijă ca banii să îți ajungă și să nu intri într-o criză financiară deoarece îți va fi mai greu să găsești un job bun dacă nevoia de bani va fi factorul motivator.

Articolul de care vorbeam la început este acesta: 3 întrebări pe care să ți le pui înainte să părăsești un loc de muncă. Spor la citit și sper ca aceste articole să te ajute să iei cele mai bune decizii cu privire la viitorul tău profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *