5 semne care iti spun ca ai probleme cu ambreiajul

Daca esti genul de sofer care conduce agresiv, uita piciorul pe ambreiaj si accelereaza brusc, sansele de uzura a ambreiajului sunt mari. Este adevarat ca exista kit-uri de ambreiaj ( cum este acest kit Opel ) care au o durata de viata mai mare, insa chiar si acestea ajung sa se uzeze.

Daca nu vrei sa cheltuiesti foarte multi bani pentru reparatii, este important sa stii cand piesele ambreiajului incep sa dea semne de slabiciune. Volanta, discul de ambreiaj, placa de presiune sau rulmentul de presiune sunt considerate consumabile, insa cu toate astea, daca sunt ingrijite corect si sunt duse la mecanic inca de la primul semn de uzura, pot rezista peste 100 000 de km.

Iata, asadar, care sunt semnele care iti spun ca ai probleme cu ambreiajul!

  1. Apare fenomenul de patinare a ambreiajului. Acesta se manifesta printr-o marire foarte lenta a vitezei la accelerare si un miros neplacut. Acest miros aduce cu cel al unei garnituri arse. In principiu, transmisia nu se mai poate conecta bine cu motorul, iar acest lucru duce la accelerarea in gol.
  2. Un zgomot nefiresc. Este adevarat ca masina poate sa dea nastere unui numar mare de zgomote, insa uneori, zgomotul vine de la ambreiaj. uzura volantei sau deformarea discului de frecare pot duce la aparitia zgomotelor. Chiar daca nu stii exact de unde vine, atunci cand auzi zgomote este bine sa fugi la un service autorizat;
  3. Umezeala sub pedala. Gasirea umezelii sub pedala poate sa insemne ca este nevoie de schimbarea rapida a cilindrului hidraulic.
  4. Pedala de ambreiaj are o pozitie nefireasca. Atunci cand placa si discul sunt uzate, pozitia pedalei se schimba. Daca simti ca nu mai ai pedala acolo unde era odinioara, inseamna ca ambreiajul va ceda. Cedarea nu va fi imediata insa, asadar, ai posibilitatea sa mergi la un service;
  5. Nu intra in viteze. O alta problema a ambreiajului este faptul ca masina nu intra in viteze atunci cand este la rece. Cea care da nastere acestui lucru este placa de presiune, care nu mai face fata solicitarilor si nu mai poate decupla complet volanta.

De-a lungul vietii unei masini ambreiajul se uzeaza. Partea buna este ca nu se uzeaza asa repede si ca il poti proteja. Partea proasta este ca este destul de costisitor, motiv pentru care trebuie sa cauti cele mai bune variante. Daca ai Opel, una dintre solutiile cele mai bune pe care le ai la indemana este Revizieshop.ro, unde gasesti mai multe variante de kit-uri ambreiaj, dar si alte piese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *