5 Sfaturi de parenting care chiar te vor ajuta

5 Sfaturi de parenting care chiar te vor ajuta

Din momentul in care devii parinte esti acaparat de informatii, sfaturi nesolicitate si o multime de intrebari. Cum triezi informatia astfel incat sa ramai doar cu ceea ce este important? O idee buna ar fi sa citesti articole de parenting de pe site-uri de specialitate, deoarece acolo gasesti multe informatii in timp util si poti alege doar acele aspecte care te intereseaza. Daca vrei sa economisesti timp, uite 5 sfaturi care chiar iti vor fi de folos: 

Seteaza limite

Pentru un proaspat parinte, setarea unor limite poate fi destul de dificila. Cu toate acestea este important sa stabilesti o serie de de reguli pentru intreaga casa, pe care copiii sa le cunoasca foarte bine si de care sa te tii. Una dintre cele mai intalnite greseli pe care le fac parintii este sa nu le explice copiilor unde au gresit de fiecare data cand fac ceva ce i-ar putea rani pe ei sau pe cei din jur. Prin consistenta vei crea disciplina.

Petrece timp de calitate cu copilul

In majoritatea cazurilor, copiii stau cu parintii in primii 18 ani de viata. Desi pare o perioada lunga, nu trebuie omis timpul de calitate petrecut alaturi de familie. Cand ii citesti copilului o carte, cand faceti pentru prima oara o activitate, cand invatati un joc nou, toate acestea reprezinta momente cheie in dezvoltarea micilor minti si vor ramane in memoria lor drept cele mai frumoase amintiri.

Fii un model de urmat

Multe dintre atuurile de care avem nevoie in viata se deprind inca din copilarie si se invata prin imitare. Prin urmare, nu uita ca tot ceea ce faci va fi urmarit cu atentie, absorbit si copiat de catre copilul tau. Da dovada de empatie, cere-ti scuze cand gresesti si citeste-i inainte de culcare daca iti doresti ca cel mic sa ajunga sa iubeasca acest obicei. Daca nu stii ce sa ii citesti, cei de la kidex.ro au o lista cu cele mai bune carti pentru copii.

Transforma comunicarea intr-o prioritate

Auzi asta peste tot, insa este adevarat. Comunicarea este cheia in orice relatie, iar copilul tau are nevoie de asta. Prin comunicare, copiii isi dezvolta vocabularul, invata sa isi exprime sentimentele, sa rezolve conflicte si vor deveni buni vorbitori si ascultatori. De asemenea, un copil care invata de acasa sa comunice foarte bine nu va avea problem la scoala cand va fi nevoit sa prezinte in fata clasei diverse proiecte, prezentari, ori chiar in momentele in care va avea de dat examene orale.

Nu uita ca iubirea de parinte este neconditionata

Ultimul, dar probabil cel mai important sfat este acela ca iubirea de parinte este neconditionata. Le dam viata, ii crestem, le oferim iubire, insa nu trebuie sa ne facem un scop din a-I obliga sa ne rasplateasca in vreun fel pentru tot ceea ce facem. Bineinteles, viata de parinte este plina de suisuri si coborasuri, presupune de multe ori sacrificii si momente grele, insa iubirea nu dispare.

P.S. poti citi mai multe articole informationale de acest gen pe Kidex.ro, un site dedicat parintilor si copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *