6 Modalitati de a va mentine relatia fericita si sanatoasa

Sa fii intr-o relatie nu este usor, dar cuplurile sanatoase stiu sa abordeze lucrurile cu maturitate. Aflati de la experti, cu aceste 6 modalitati de a va mentine relatia fericita si sanatoasa.

Fiti sinceri

Orice probleme pe care le veti evita sau adevarurile pe care nu doriti sa le recunoasteti, vor afecta probabil relatia dvs. Este mai bine sa infruntati adevarul in fata chiar acum si sa-l abordati, decat sa il lasati sa va saboteze relatia pe termen lung.

Din acest motiv, fiti intentionat si aflati adevarul despre relatia voastra. Ganditi-va prin toate aspectele – sentimentele si gandurile voastre, sentimentele si gandurile celeilalte persoane, precum si contextul lor extern. Daca observi ca te indepartezi de un anumit aspect al realitatii, acesta este momentul sa iti dublezi atentia si sa ajungi cu adevarat la adevar.

Eliminati barierele de comunicare.

Pentru ca comunicarea deschisa si sincera sa functioneze, trebuie sa eliminati barierele de comunicare. Da-ti seama de preferintele tale individuale de comunicare si apoi compromite cu ceva care functioneaza bine pentru amandoi.

Practicati acordarea emotionala

Pe masura ce comunicati intre voi, nu ascultati numai ce spune cealalta persoana, ci si emotiile de sub cuvinte. Nota daca cealalta persoana pare a subliniat , ametit, trist, frustrat, confuz, multumit, bucuros, vesel, etc

Acorda atentie la tonul vocii, limbajul corpuluisi ce nu se spune, precum si continutul cuvintelor. O astfel de acordare emotionala iti va imbunatati capacitatea de a intelege cealalta persoana si de a raspunde in moduri care duc la relatii fericite, de lunga durata.

Acordati atentie vietii sexuale

Chiar daca sunteti obosit, nervos sau suparat in legatura cu problema, implicarea in sarutari si imbratisari este esentiala pentru mentinerea unei legaturi emotionale si fizice.

Tehnicile de concentrare sensibila pe care le folosesc terapeutii sexuali va pot ajuta sa restabiliti intimitatea fizica fara sa va simtiti presionati. Multe carti de ajutor personal si videoclipuri educationale ofera variatii la aceste exercitii. De asemenea, poate doriti sa cereti partenerului dvs. sa va atinga intr-o maniera pe care ar dori sa o atinga. Acest lucru va va oferi un sentiment mai bun de cata presiune, de la bland la ferm, ar trebui sa folositi.

Dezvoltarea unui repertoriu de diferite pozitii sexuale nu doar ca adauga interes pentru crearea de noi senzatii, dar poate ajuta si la depasirea problemelor. De exemplu, stimularea crescuta la punctului G, vizionarea unui filme xxx anal, pozitii noi sau folosirea de jucarii sexuale, pot condimenta relatia si adauga un semntiment de noutate.

Respectati limitele si confidentialitatea

Evolutiile tehnologice ne fac atat de usor sa ne urmarim unii pe altii si sa fim in continua comunicare. Cu toate acestea, a se permite reciproc sa aiba confidentialitate, precum si a nu-l impinge pe cealalta persoana sa faca lucruri pe care ar prefera sa nu le faca, ajuta la cresterea fericiriiin relatii, deoarece creeaza incredere reciproca.

Compromis

Societatea de astazi accentueaza individualitatea, dar pentru ca orice relatie sa functioneze, trebuie sa iesim din cochilia egocentrica si sa ne punem in pantofii celeilalte persoane. Aceasta inseamna ca trebuie sa intelegem perspectiva, gandurile si sentimentele lor.

Cu toate acestea, asigurati-va ca va echilibrati propriile nevoi cu nevoile celeilalte persoane. Cautati un compromis reciproc benefic asupra oricaror domenii de dezacord. Sotia mea si cu mine facem compromisuri una pentru cealalta – mari si mici – si astfel ne mentinem relatia puternica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *