6 motive pentru care să reamenajezi folosind tencuiala decorativă cu aspect de piatră naturală

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Tencuiala decorativă este un tip de finisaj care se aplică pe pereți și tavane pentru a le oferi un aspect atractiv și o protecție împotriva factorilor externi. Are la bază o combinație de ingrediente, în funcție de tipul tencuielii, precum rășini, pigmenți, ciment, silicați, materiale de umplutură, fragmente de marmură. 

Tencuiala decorativă poate fi utilizată atât în interior, cât și în exterior și poate fi aplicată pe orice tip de suprafață, de la beton la tencuială obișnuită. Există o gamă largă de opțiuni de texturi și culori disponibile, ceea ce face ca tencuiala decorativă să fie o opțiune de luat în calcul pentru orice proiect de reamenajare.

În continuare îți prezentăm 6 motive pentru a înlocui finisajele actuale ale diverselor suprafețe din locuință cu tencuială decorativă cu aspect de piatră naturală.

Durabilitate

Tencuiala decorativă cu aspect de piatră naturală este mai durabilă decât tencuiala obișnuită și poate face față cu ușurință la factorii de mediu și la uzură. Rezistă foarte bine la acțiunea razelor UV și la acțiunea microorganismelor, protejând și impermeabilizând pereții. 

Materialele folosite pentru tencuiala decorativă pot avea un impact mare asupra durabilității. De exemplu, tencuielile realizate din ciment sunt mai durabile decât cele realizate din ipsos sau alte materiale artificiale. De asemenea, adăugarea de plastifianți la amestecul de tencuială poate îmbunătăți durabilitatea, dar poate și reduce aderența tencuielii la perete.

Modul în care este aplicată tencuiala decorativă poate avea un impact asupra durabilității. Este important ca tencuiala să fie aplicată uniform și să fie lăsată să se usuce complet înainte de a fi vopsită sau acoperită cu alt material. Dacă tencuiala este aplicată într-un mod necorespunzător sau este vopsită înainte de a se usca, poate deveni fragilă și mai puțin durabilă în timp.

Estetică

Tencuiala decorativă care arată ca piatra naturală se integrează foarte bine în amenajările în stil rustic, industrial, minimalist sau clasic. Poate fi chiar o soluție pentru majoritatea decorurilor de locuințe, datorită naturaleții și căldurii pe care o aduce piatra naturală în orice interior.  

Una dintre cele mai populare utilizări ale acesteia este la finisarea pereților exteriori ai unei case. Aspectul de piatră naturală poate oferi o apariție naturală și rustică, care poate îmbunătăți aspectul și valoarea estetică a clădirii.

Crește valoarea de piață a casei

Folosirea tencuielii decorative cu aspect de piatră naturală poate adăuga valoare proprietății tale, făcând-o mai atractivă pentru potențialii cumpărători. Dacă plănuiești să obții profit din vânzarea de apartamente sau case, ia în considerare reamenajarea acestora cu tencuiala decorativă cu aspect de travertin, granit, marmură. De asemenea, acest detaliu de design poate crește valoarea de piață a casei tale dacă dorești să o păstrezi pentru tine.

Coerență în amenajare

Poți aplica acest tip de tencuială decorativă pe o varietate de suprafețe, inclusiv pereți, tavane, scări și chiar mobilă. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a reamenaja diferite spații într-o manieră armonioasă și de a crea un aspect coerent în întreaga casă.

Întreținere ușoară

Tencuiala decorativă poate fi curățată cu ușurință prin ștergere cu o cârpă umedă. În cazul murdăriei persistente, pentru care intenționezi să folosești un detergent, curăță mai întâi o porțiune mai puțin vizibilă a suprafeței, ca test. 

Cheltuieli mai mici

Tencuiala decorativă care arată că piatra naturală poate fi mai ieftină decât utilizarea pietrei naturale adevărate, oferind o alternativă mai accesibilă pentru reamenajare sau renovare. Poți crea un decor elegant folosind acest tip de tencuială, fără să investești un buget mare.

La toate aceste motive se adaugă și diversitatea de culori și modele a tencuielii cu aspect de piatră naturală, lucru ce-ți oferă posibilitatea de a personaliza aspectul locuinței și de a o face unică. Folosește-o, așadar, cu încredere atunci când plănuiești o amenajare durabilă, accesibilă și plină de caracter. 

spot_imgspot_img