7 detalii de luat în considerare înainte de a cumpăra un motostivuitor

Alegerea motostivuitorului perfect poate necesita mult timp și implică o mulțime de incertitudini. Cum poți evita să cumperi echipamente care nu îți vor satisface nevoile peste un an sau să plătești în exces pentru capacitate ori să accepți pentru un motostivuitor diesel anumite caracteristici pe care nu le vei folosi niciodată?

Indiferent dacă vrei să cumperi un motostivuitor nou sau unul uzat, cei șapte factori – cheie de mai jos te vor ajuta sa alegi utilajul potrivit pentru tine, acum și în viitor.

Factori care îți influențează decizia de cumpărare a motostivuitorului  

  1. Nou versus folosit – Unii cumpărători nici măcar nu se uită la un motostivuitor diesel second hand, dar dacă un stivuitor nou reprezintă o cheltuială neplanificată sau dacă ai nevoie rapid de echipamente, atunci motostivuitoarele folosite sunt o opțiune excelentă. Cumpărarea de la un dealer de încredere care comercializează echipamente second – hand îți dă garanția unei alegeri bune la preț potrivit.
  2. Capacitate – Ce capacitate ai nevoie – iată o întrebare cheie. Cu cât motostivuitorul este mai mare, cu atât este mai mare prețul. Atunci când alegi capacitatea, ia în considerare greutatea medie de încărcare, accesoriile și orice cerințe sau modificări pe care le-ai experimentat în ultimii ani. E bine să știi cum să calculezi capacitatea unui motostivuitor diesel înainte de a-l cumpăra.
  3. Accesorii – Accesoriile, cum ar fi un schimbător lateral, pot spori foarte mult productivitatea. De asemenea, reduc capacitatea totală, deci asigura-te că iei în considerare acest lucru atunci când alegi capacitatea.
  4. Înălțimea catargului – Sarcinile pot spori sau nu, dar înălțimea  superioară nu va crește. Atunci când alegi înălțimea catargului, începe cu greutatea maximă de încărcare și alege un catarg care să se potrivească greutății respective, sau chiar puțin mai greu. Dacă alegi un motostivuitor care funcționează într-un mediu cu distanțe reduse de acțiune, ai nevoie de un catarg cu ridicare liberă.
  5. Tipul motorului – Pentru unii cumpărători, alegerea este ușoară. Dacă ai nevoie să ridici alimente, produse farmaceutice sau lucrări subterane – veți merge electric. Sarcinile grele duc la opțiunea unui motostivuitor diesel – care folosește motorina probabil motorina, iar pentru aplicațiile în care stivuitorul funcționează de la distanță vor aprecia comoditatea unui stivuitor pe GLP. Motostivuitoarele electrice costă mai mult la început, dar deseori se amortizează în termen de doi ani. Au un cost destul de scăzut și unele modele sunt construite pentru a funcționa în aer liber – chiar și în ploaie.
  6. Tip de anvelope – Aceasta este o altă alegere destul de ușoară. Dacă motostivuitorul funcționează în principal în interior, cum ar fi un depozit de exemplu, anvelopele cu  cameră sunt o alegere bună. Acestea sunt mai puțin costisitoare și au o rază de viraj mai strânsă. Majoritatea utilajelor folosite în aer liber ( în grădină, pădure, etc) utilizează anvelope pneumatice solide. Alte anvelope pentru stivuitoare sunt disponibile pentru aplicații speciale.
  7. Producător – Utilizarea echipamentului de la același producător pentru întreaga flotă poate reduce costurile și poate contribui la menținerea eficienței (operatorii nu trebuie să învețe funcționalitatea unui utilaj nou). În funcție de mărimea flotei este posibil să nu fie o prioritate ridicată.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *