8 filme cu recenzii bune pe care nu vrei sa le ratezi

Este imposibil sa se defineasca care este cel mai bun film din istoria cinematografiei, deoarece exista prea multi factori implicati si alegerea nu va inceta niciodata sa fie subiectiva. Cu toate acestea, exista anumite filme care sunt incontestabil grozave si abia asteptam ca toata lumea sa le vada. IMDb este o baza de date online care stocheaza toate informatiile pe care le stim despre lumea filmului si a televiziunii. Pe site, milioanele de utilizatori care viziteaza in fiecare luna, au posibilitatea de a evalua toate titlurile disponibile. Potrivit acestui fapt, am realizat un top cu cele mai bune filme IMDb. Daca nu le-ati vazut inca, ganditi-va la numarul de persoane care le-au vazut si vi le recomanda. Vor merita cu siguranta!

Gertrud (1964)

Gertrud este ultimul film al unuia dintre cei mai mari maestri din istoria cinematografiei, o capodopera a filmografiei sale si a cinematografiei. Plecand de la o punere in scena rafinata si ascetica, Dreyer reuseste sa realizeze o mistica iubitoare aproape de reverie.

Gertrud din film aspira la o dragoste cu o capitala pe care barbatii nu i-o pot da, ceea ce o face un fel de idealist romantic condamnat la un dezamagire iremediabila fata de realitate.

Playtime (1967)

Timpul de joaca , in risipa de idei in care niciun obiect nu scapa umorului autorului, este cel mai experimental film al lui Tati, ambitios, batjocoritor si magistral. Situatii revoltante, tratament sonor la superlativ … toate acestea pentru a face o critica a vietii moderne.

Lumini de oras (1931)

Un film atemporal dedicat prezentarii evenimentelor privitorului, permitandu-i sa-si faca propriile evaluari. O critica dura despre cine suntem cu adevarat si ceea ce ne face sa scoatem la iveala ceea ce este mai rau in noi insine.

Desi a fost realizat in zilele talkie-urilor, Chaplin a rezistat supunerii legilor industriei si a facut un film fara dialog vorbit, plin de muzica si poezie a gestului. O comedie dureroasa in reflectiile sale asupra daruirii iubirii si recunostintei.

Riddler (1963)

O poveste captivanta de intrigi cu elemente de comedie sofisticata care seamana cu o incrucisare perfecta intre Hitchcock si Lubitsch. Scenariul este orientat impecabil, cu dialoguri de comedie si o chimie intre protagonisti care serveste astfel incat aceasta lauda a artificiului si a minciunilor sa poata fi considerata un film perfect.

Doua pentru drum (1967)

Un film rutier atipic in care asistam la diferitele etape ale casatoriei formate de Audrey Hepburn si Albert Finney prin calatoriile lor prin Franta la bordul unor masini emblematice din anii ’50 si ’60.

Cu un montaj care nu urmeaza o ordine cronologica, asistam la uzura progresiva a relatiei lor, totul spus intr-un mod elegant si sofisticat, dar care nu evita sa puna degetul pe rana.

Pulp Fiction (1994)

Tarantino s-a impus ca cineast de cult cu acest film (al doilea din filmografia sa), plin de umor negru, limbaj obscen si violenta care i-a scandalizat pe cei mai ortodocsi critici. Propunand o poveste neliniara plina de dialoguri ingenioase si situatii cotidiene transformate in momente mitice, Pulp Fiction a revolutionat cinematografia anilor ’90 si a devenit punctul culminant al stilului sau.

Falci (1975)

Un punct de cotitura in istoria cinematografiei: crearea blockbusterului si un nou mod de a face (si de a vinde) filme. Distractiv, traditional, terifiant, a facut din Spielberg unul dintre cei mai interesanti si importanti regizori ai generatiei sale.

O apoteoza totala a cinematografiei de aventura si divertisment, muzica lui John Williams a devenit una dintre coloanele sonore prin excelenta in istoria cinematografiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *