A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Care sunt țările din zona roșie – Capital

Comitetului Național pentru Situații de Urgență a actualizat la finalul acestei săptămâni, vineri, 21 mai lista țărilor și teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Din păcate, destinațiile preferate de vacanță ale românilor precum Seychelles, Maldive, Cipru sau Croația, se află în zona roșie. Astfel cei care vor călători în aceste țări vor intra în carantină pe o perioadă de două săptămâni la întoarcerea în țară. Acest lucru este valabil în cazul persoanelelor care nu s-au vacccinat anti-COVID-19.

Tot în zona roșie sunt și țările unde lucrează foarte mulți români precum Olanda, Belgia, dar și Croația.

Același lucru este valabil și în cazul celor care intră în România din țările aflate în zonele galbenă. Și ei vor sta în 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați cu schemă completă.

Românii care vin din Turcia și Grecia intră în carantină 

Printre țările aflate în zona galbenă se numără Turcia și Grecia, destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară, dar și Austria și Germania.

Totuși, măsura nu se aplică persoanelor care sosesc din India. Persoanele care vin din țările aflate în zona verde nu trebuie să stea în carantină. De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ.

De menționat este faptul că, sunt exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi. Cei care fac test COVID în a opta zi de carantină și au rezultat negativ pot ieși din carantină în a zecea zi.

Totoadtă, conform Hotărârii nr. 31 din 21.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență , nu mai este valabilă scutirea de carantină pentru cei care pot dovedi că au trecut prin boala COVID-19.

Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată poate fi citită integral aici. 

 

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *