A părăsit locul accidentului, lăsându-şi prietenul în stare de inconştienţă

La data de 28.08.2019, la ora 00:46, Poliția Orașului Borsec a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.A.U. 112, despre un accident rutier cu victime produs pe D.N. 15, în comuna Tulgheş.

La fața locului s-a deplasat imediat o echipă operativă, care a constatat că în curtea unui imobil din comuna Tulgheş se afla răsturnat un autoturism, sub caroseria căruia se afla încarcerat un tânăr, în stare de inconștienţă.

Primul şi cel mai important demers a fost acela al salvării victimei, aceasta fiind descarcerată de un echipaj SMURD şi transportată de urgenţă la Spitalul Municipal Topliţa, fiind vorba despre un tânăr de 17 ani, din comuna Corbu.

În urma primelor verificări, a fost identificată încă o victimă a accidentului rutier, în persoana unui adolescent de 15 ani, din localitate, pe care poliţiştii l-au găsit la domiciliul său, acuzând dureri la braţul drept, motiv pentru care a fost solicitată o ambulanţă, care l-a transportat şi pe acesta la Spitalul Municipal Topliţa.

În acest interval de timp, în urma investigaţiilor complexe desfăşurate de o echipă operativă, constituită de poliţişti încă din primul moment în vederea identificării conducătorului auto care a părăsit locul accidentului, s-a stabilit că acesta este un tânăr de 20 de ani, tot din comuna Corbu.

Cel în cauză a fost localizat de poliţişti la domiciliul său, iar la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele său a fost înregistrat un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *