A sosit momentul sa inlocuiesti vechiul toner al imprimantei tale? Afla unde il gasesti pe cel potrivit

O imprimanta este foarte utila pentru aproape fiecare dintre noi, mai ales daca vorbim despre tinerii studenti, elevi sau orice alta persoana care are un job care implica necesitatea imprimarii unui volum destul de mare de pagini intr-o zi.

Un toner imprimanta este o componenta esentiala si este considerata ca fiind o parte consumabila. Acesta este, de fapt, substanta care da culoare foii de hartie pe care o vei imprima. Aceasta este o pulbere foarte fina, care este compusa, la randul ei, din mai multe alte componente, cum ar fi particulele de plastic, carbonul negru sau alti agenti de culoare. Dimensiunile particulelor tonerului sunt de ordinul micrometrilor, deoarece tocmai aceasta este proprietatea de a se omogeniza, iar cantitatea de toner utilizata in timpul unei imprimari sa fie mai redusa.

Alege tonerul optim pentru modelul imprimantei tale

In general, imprimantele laser functioneaza cu sistemul de imprimare in 4 culori, acestea fiind negru, galben, cyan (albastru-verzui) si magenta. Este important sa achizitionezi un toner care este compatibil cu imprimanta ta, fie ca vorbim despre unul original sau nu.

Daca nu iti permiti costurile unui toner original, exista o alternativa mult mai avantajoasa, referindu-ne la cele compatibile, insa producatatorii nu pot garanta aceleasi rezultate excelente in ceea ce priveste caliatea, ca si in cazul unui toner original.

Un toner imprimanta compatibil prezinta un interes mult mai mare in ultima perioada, tocmai pentru pretul scazut pe care il are, insa trebuie utilizat cu un dispozitiv pentru care a fost creat.

Producatorii lucreaza constant pentru a imbunatati formula tonerelor compatibile, pentru ca tu sa poti avea o calitate mult mai  buna a imprimarii. Un dezavantaj pe care il prezinta acestea este faptul ca nuantele pot diferi.

Daca vei alege, in schimb, un toner original, atunci nu se mai poate vorbi de un dezavantaj in privinta culorilor, pentru ca, acesta garanteaza imprimarea tuturor documentelor, imaginilor in culori intense, iar nuanta de negru este profunda.

Pentru a verifica cat mai poti utiliza tonerul, de regula, mai ales la imprimantele multifunctionale, acest lucru este afisat, astfel ca poti urmari nivelul de umplere al fiecarui toner in parte.

Insa, daca acest lucru nu este posibil, atunci singura modalitate prin care ai putea verifica continutul redus este de a observa calitatea de imprimare. Cand claritatea paginilor tiparite nu mai este la fel de inalta, atunci este momentul pentru a inlocui sau a reincarca tonerul.

In cazul in care imprimanta pe care o ai functioneaza cu un consumabil, de tip toner, atunci trebuie sa stii ca-l poti reincarca, dar de maximum 2 sau 4 ori, dupa care va fi necesara inlocuirea acestuia.

Pentru a proteja mediul inconjurator este recomandat sa nu arunci intamplator tonerul, ci dimpotriva, sa il duci la un centru specializat, in vederea reciclarii acestuia.

Descopera o multitudine de modele de cartuse si tonere

Daca a venit momentul sa inlocuiesti vechiul toner sau cartuse imprimanta, insa iti doresti fie unul original, fie compatibil, ai o selectie suficient de larga din care sa alegi, in functie de brand-ul de care apartine dispozitivul tau.

Specialistii de la tonerpro.ro iti pot oferi toate informatiile si detaliile despre fiecare produs in parte sau despre cel care te intereseaza in mod deosebit, si impreuna veti putea alege unul care sa se incadreze si in bugetul tau.

Nu mai ezita si comanda tonerul potrivit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *