Accidentul din Sectorul 2. Primarul Radu Mihaiu: Noi și birocrația română suntem de vină pentru moartea acestor fete – Esential

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a mers luni după-amiază la locul accidentului în care și-au pierdut viața două fete de 6 și 21 de ani, iar localnicii i-au cerut explicații pentru că, deși au cerut de mai mult timp, pe strada respectivă nu au fost montate limitatoare de viteză.

Primarul s-a întâlnit cu familiile celor două victime și cu locuitori din zona Andronache, care i-au semnalat că au cerut, de mult timp, ca pe strada lor să fie montate limitatoare de viteză. Oamenii au susținut că ei s-au oferit chiar să suporte costurile acestora, însă nu au primit niciun răspuns.

“Noi și birocrația română suntem de vină pentru moartea acestor fete”, a spus Radu Mihaiu, la locul tragediei.

“De foarte multă vreme toată lumea a făcut cerere (n.r. – pentru montarea de limitatoare de viteză, dar ni se spune că nu sunt bani!. De aia s-a întâmplat și necazul cu surioara mea și cu cealaltă fetiță”, a declarat bărbatul, pentru Digi 24.

La această oră, femeia care a provocat accidentul este audiată la Brigada Rutieră a Capitalei, în prezența procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, anchetatorii urmând să decidă dacă vor dispune vreo măsură preventivă împotriva acesteia. Femeia a fost dusă cu mandat la audieri, fiind ridicată de acasă de către polițiști.

Șoferița a fost audiată la Brigada Rutieră și sâmbătă seară, la câteva ore de la producerea accidentului. După audieri, ea a fost lăsată să plece, fără a fi luată vreo măsură preventivă împotriva sa. “Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri”, a declarat duminică, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, procurorul Rodica Nițescu.

Surse judiciare au declarat că femeia are permis de conducere pentru categoria B din anul 2006, însă le-a spus anchetatorilor că nu conduce în mod constant și că se urcă la volan foarte rar. Ea a mai susținut că sâmbătă s-a urcat la volanul mașinii Mercedes în locul soțului său, care era băut. Mai mult, ea le-ar fi spus anchetatorilor că nu are deloc experiență pe mașină automată, astfel că a încurcat pedalele, apăsând pe accelerație, în loc de frână, au mai precizat pentru HotNews.ro sursele citate.

Luni, au ajuns rezultatele analizelor făcute la Institutul de Medicină Legală pentru stabilirea alcoolemiei femeii, căreia i-au fost recoltate probe biologice. Acestea arată că la trei ore de la producerea accidentului șoferița avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge, au declarat surse judiciare. Urmează să fie făcut un calcul retroactiv pentru a se stabili ce alcoolemie avea femeia la momentul la care a provocat accidentul. Aceleași surse au spus că rezultatele ar urma să fie gata în câteva zile. Este infracțiune dacă concentrația de alcool în sânge depășește 0,80, însă faptul că băuse alcool, chiar cu o alcoolemie sub acest prag, constituie circumstanță agravantă.


Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii din Sectorul 2, unde femeia de 57 de ani a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp din beton care s-a prăbușit. Din impact, autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil, unde le-a accidentat pe cele două fete care se aflau pe trotuar.

Fetița de 6 ani și-a pierdut viața înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar fata de 21 de ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă nu a mai putut fi salvată, având răni extrem de grave.

Imediat după accident, șoferița a ajuns la spital, după ce a fost agresată de mulțimea strânsă la fața locului, fiind lovită atât ea, cât și soțul său, aflat pe scaunul din dreapta al mașinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *