Acizii grasi Omega 3: necesarul zilnic și rolul lor in dezvoltarea copiilor

Acizii Omega 3 sunt acizi grasi polinesaturați, esențiali funcționării normale a organismului, dar pe care acesta nu îi produce. Astfel, ei trebuie procurați din alimentație sau din suplimente alimentare.

Acizii grasi Omega 3 sunt esențiali pentru sănătate, cu atât mai mult în copilărie, perioada ce joacă un rol vital în creștere și dezvoltare.

Aceștia contribuie la dezvoltarea creierului – studiile arată că acizii grași Omega 3 sunt implicați în îmbunătățirea funcțiilor sistemului nervos mai ales în ceea ce privește capacitatea de învățare, memoria si dezvoltarea normală a creierului. 

Sunt implicați în reducerea hiperactivitații – un studiu publicat în revista Journal of Lipids spune că administrarea unui supliment de Omega 3 poate ajuta la reducerea hiperactivitații, a impulsivitații și a problemelor de concentrare (specifice ADHD) în rândul copiilor. Cercetările arată că 1.300 mg pe zi de Omega 3 ajută la îmbunătățirea atenției. Mai mult, un raport care a analizat 16 studii a concluzionat că introducerea Omega 3 în dieta zilnică poate contribui la îmbunătățirea memoriei, atenției și a capacității de învățare

Pot contribui la un somn sănătos – conform unui studiu dezvoltat in parteneriat cu Spitalul de Copii din Philadelphia, aproximativ 4% dintre persoanele sub 18 ani au probleme cu somnul. Acest lucru poate avea repercusiuni asupra capacitatii de invatare si dezvoltarii armonioase a copiilor. Acelasi studiu a mai evidențiat că suplimentarea dietei cu 600 mg de DHA timp de 16 sapăamani a ajutat la reducerea numarului de treziri nocturne și i-a ajutat pe copiii și pe tineri să doarmă cu aproape o oră mai mult în fiecare noapte.

De asemenea, se pare că expunerea timpurie la acizi grasi Omega-3 poate reduce incidența alergiilor în rândul copiilor. Un studiu efectuat recent a aratat că un consum regulat de pește gras sau suplimentele cu ulei de pește administrate în timpul sarcinii pot fi o strategie de prevenire a bolilor alergice la sugari și copii. Multe alte studii indica faptul că un consum frecvent de Omega-3 în timpul sarcinii sau un consum de Omega-3 in copilarie pot contribui la reducerea incidentei bolilor alergice, inclusiv a astmului.

Omega 3 Balance de la Aunity este un ulei de pește natural, provenit 100% din pește de captură cu adaos de ulei de măsline extravirgin, vitamina E naturală, vitamina D3 și ulei de lămâie pentru a îmbunătăți gustul.
A consuma o lingură de ulei OMEGA 3 echilibru de la Aunity zilnic înseamnă a primi 2618 mg de acizi grași omega-3!

Pentru a anihila toate ideile preconcepute legate de gust, în uleiul nostru de pește am adus îmbunătățiri– ulei de măsline fin, extravirgin și ulei de lămâie.
Gustul este atât de delicat, încât copiii dumneavoastră pot lua uleiul fără probleme direct cu lingura sau îl puteți adauga în mâncare fără ca aceasta să primească un gust neplăcut.
Puteți să adăugați uleiul nostru chiar și în aluatul de prăjitură sau în înghețată, fără ca cineva să realizeze acest lucru.

Prin consumarea unei linguri cu Omega 3 Balance obțineți 2618 mg de acizi grași Omega-3!

Efectul pozitiv se poate constata deja prin consumarea zilnică de 250 de mg EPA și DHA.

Calitatea este excepțională, datorită mirosului și gustului. Gustați, nu veți fi dezamăgiți!

Aflați mai multe despre uleiul de pește OMEGA 3 BALANCE aici, pe pagina de Facebook Sanos sau pe sanos.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *