Actorul Edward Norton a descoperit că este rudă…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Documente genealogice analizate în cadrul emisiunii „Finding Your Roots” de la postul american PBS au arătat că Pocahontas, femeia nativă americană din secolul al XVII-lea mitologizată, este a 12-a străbunica a actorului Edward Norton, scrie The Guardian.


„Pocahontas este într-adevăr a douăsprezecea ta străbunică”, i-a confirmat istoricul Henry Louis Gates Jr în programul „Finding Your Roots”, difuzat pe canalul american PBS. „Eşti descendentul ei direct”, l-a asigurat. „Fără nicio îndoială”.

 

Până acum, actorul a crezut mereu că este o „legendă a familiei”.

Povestea lui Pocahontas, care a inspirat un desen animat la Disney, este unul dintre miturile fondatoare ale Statelor Unite. Fiica şefului Powhatan, s-a căsătorit cu colonistul John Rolfe în 1614, înainte de a pleca cu el în Regatul Unit, unde a murit în 1617. Potrivit legendei, ea i-a salvat viaţa căpitanului John Smith, oprindu-i execuţia. A murit în Gravesend, Anglia, potrivit documentelor. Au avut un fiu, Thomas, în 1615.

„Nu putem merge mai departe”, a fost surprins Edward Norton, care s-a distrat şi el studiind istoria familiei, înainte de a apărea în emisiune. La PBS, a mai descoperit că al treilea străbunic al său era proprietar de sclavi. Acesta din urmă deţinea sclavi: „şapte fiinţe umane” inclusiv „cinci fetiţe de 10, 9, 8, 6 şi 4 ani”. „Când citeşti asta, vrei să mori”, a conchis Edward Norton.

Norton, vedeta unor filme precum „Glass Onion: A Knives Out Mystery” şi „Fight Club”, a spus că revelaţia „te face doar să realizezi ce piesă mică eşti din întreaga poveste umană”.

Gates a mai dezvăluit că Norton are un văr îndepărtat comun cu actriţa Julia Roberts. „Tu şi Ed împărtăşiţi o întindere lungă şi identică de ADN pe al nouălea cromozom”, i-a spus Gates lui Roberts, care şi-a analizat şi arborele genealogic în cadrul emisiunii. „Asta înseamnă că ai moştenit acest ADN comun de la un strămoş îndepărtat, undeva la mijlocul acestui arbore genealogic”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img