Adaptor HDMI Audio Extractor VS ARC

Doreşti să redai sunetul din portul HDMI al laptop-ului, calculatorului dvd-ului, consolei sau televizorului pe boxe externe, soundbar, staţie de amplificare, sistem home cinema sau căşti? Înseamnă că ai nevoie de unul din aceste 2 convertoare: Adaptor HDMI Audio Extractor sau Adaptor HDMI ARC Audio Extractor.

ATENŢIE, denumirea lor este foarte asemănătore şi s-ar putea crea confuzii. Pentru a înţelege sistemul de funcţionare a conversiei HDMI şi HDMI ARC şi pentru alegerea corectă a produsul de care ai nevoie, îţi prezentăm un articol cu deosebirile dintre cele 2 produse, în comparaţie.

Ai un laptop, calculator, dvd sau colsolă cu ieșire HDMI la care vrei să conectezi boxe externe prin acest port? Doreşti să extragi sunetul din portul HDMI şi să-l redai pe diverse dispozitive: căşti, sistem boxe 2.1/5.1, home cinema sau staţie de amplificare? Atunci ai nevoie de Adaptor HDMI Audio Extractor. Acest convertor extrage semnalul audio digital încorporat în sursa HDMI şi-l converteşte la ieşire analogică Jack de 3,5mm şi ieşire digitală SPDIF Toslink în acelaşi timp. Ieşirea Jack şi SPDIF poate suporta atât sunet 2CH, cât şi 5.1CH, inclusiv Dolby Digital 5.1CH şi DTS 5.1ch (NU suporta Dolby Digital Plus). Transmite şi semnal video în acelaşi timp. Nu se poate folosi la portul HDMI ARC al televizorului.

Ai un televizor cu ieșire HDMI ARC la care vrei să conectezi boxe externe prin acest port? Doreşti să extragi semnalul Audio din portul HDMI ARC şi să-l redai pe diverse dispozitive: sistem boxe 2.1/5.1, home cinema, staţie de amplificare sau chiar un SoundBar? Atunci ai nevoie de Adaptor HDMI ARC Audio Extractor. Acest adaptor extrage semnalul audio digital încorporat în sursa HDMI ARC a televizorului şi-l converteşte la ieşire stereo analogică jack/RCA şi ieşire digitală Coaxial/ SPDIF Toslink. Interfața coaxială cu fibră optică acceptă transmisia pe 5.1 canale.
ATENŢIE, sunetul din boxele televizorului nu va fi oprit automat odată ce folosiţi acest convertor. Acest lucru se poate face din setările audio a tv-ului.

Acestea se alimentează direct de pe portul usb al dispozitivului (televizor, laptop, etc) cu ajutorul cablului inclus în pachet. Prin această metodă de alimentare, consumul de energie este scăzut și durata de viață a produsului se va mări considerabil, deoarece odată cu închiderea tv-ului/laptop-ului, se va opri și alimentarea cu energie a convertorului, astfel, durata de utilizare va fi egală cu timpul de funcționare al dispozitivului.

Spre deosebire de majoritatea produselor de pe piață care au  alimentarea la priză 220V cu un transformator de 5V care ține aparatul deschis 24 ore/zi, adaptoarele marca Active vor avea o durată de viață de până la 10 ori mai mare și un consum redus de energie.

Conţine cablu alimentare USB 5V, lungime 1m. 

Ce inseamna HDMI ARC?

ARC este prescurtarea de la Audio Return Channel.

Se ştie că porturile HDMI ale tv-ului sunt port-uri de intrare pentru video şi sunet. Asta înseamnă că televizorul, prin portul HDMI, doar primeşte semnal de la diverse dispozitive compatibile HDMI.

Funcţia ARC întoarce sunetul prin portul video HDMI al televizorului, pentru a se putea folosi sunetul din TV pe boxe externe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *