Afaceri Brașov. Ce planuri de dezvoltare există pentru 2023

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Despre viața de business din Brașov s-a scris și se va mai scrie, iar planurile cele mai discutate pentru un an 2023 reușit sunt infrastructura de transport (mai ales aeroportul) și cea industrială (noile hale de închiriat).

Municipiul Brașov este deja un model de succes

Brașovul a revenit în ultimii ani la statutul de oraș de succes, industria fiind una dintre principalele forțe de atragere a oamenilor și capitalului în oraș. Comunități de business au fost create sau consolidate, investițiile au crescut ca număr și în valoare, resurse umane de calitate au fost atrase din zonă chiar și din capitală, iar planuri curajoase de dezvoltare au fost stabilite, pentru acestea deja fiind demarați primii pași.

Cifrele economice și revista presei dau indicii destul de clare că Brașovul se dezvoltă în sens industrial, turistic, al infrastructurii, al imaginii, al vieții culturale și așa mai departe. Este contextul în care entuziasmul are fundament, iar visele devin planuri concrete care sunt și puse în aplicare.

Aeroportul Brașov-Ghimbav devine realitate

Un vis ca Brașovul să aibă aeroport devine astăzi realitate, comunitatea locală fiind din ce în ce mai încrezătoare într-un an 2023 plin de oportunități. Managerii companiilor se bucură până și de oportunitatea călătoriilor de afaceri mult mai directe și rapide, fără să mai fie nevoiți să parcurgă în jur de 150 km până la un aeroport.

În jurul aeroportului vor apărea ori se vor întreține mulți prestatori de servicii, iar utilizarea terenurilor din jur va căpăta noi valențe, pentru piața imobiliară și nu numai. Noi locuri de muncă vor fi generate, direct sau indirect, crescând astfel interesul general pentru Brașov.

Modulis Brasov

Noi hale industriale, pentru producție și logistică

Pe partea de producție, halele moderne nou construite pentru producție și logistică vor seta standardele europene în domeniul industrial. Micii producători și lanțurile de distribuție de bunuri se sprijină pe halele de producție care, la fel de bine, pot fi privite drept hale de depozitare, datorită posibilității flexibile de compartimentare, cel puțin a unora.

Devine din ce în ce mai ușor pent3ru operatorii economici locali să se dezvolte sustenabil, bazându-se pe suprafețe industriale înțesate cu facilități și utilități, eficiente și chiar independente energetic, care pot varia în funcție de necesități și care se situează atât aproape de infrastructura rutieră majoră (Șoseaua de Centură), cât și în interiorul orașului Brașov (dacă ne referim la noile hale din parcul Modulis din Brașov).

Totul se întâmplă rapid în industria brașoveană

Spații de producție și depozitare dotate corespunzător, care răspund nevoilor curente și viitoare, care pot fi compartimentate astfel încât să existe acces independent și contorizare independentă, se găsesc la Modulis, parcul logistic care a finalizat în această vară construcția celor zece hale din fazei I a proiectului.

Aceste hale sunt parțial închiriate, așadar doritorilor le este recomandat să verifice disponibilitatea halelor și să acționeze având în vedere planurile de dezvoltare pentru 2023 ale firmelor, care țintesc, desigur, să ajungă cât mai sus cât mai repede.

Printre chiriașii Modulis se numără Aquila și Simba Invest – furnizori de servicii integrate de distribuție și logistică, AD Auto Total, Elit Romania și Red Service – companii din domeniul auto și Global Hub – companie aflată în topul distribuitorilor din România. S-au alăturat firma de curierat Sameday și Centrul sportiv Padel Palace.

Deși diferite ca industrii, toate aceste business-uri au aproximativ aceleași seturi de cerințe pentru halele dorite: construcții noi, facilități mai bune, poziționare strategică, suprafață flexibilă, dar și perspectiva dezvoltării sustenabile a respectivelor afaceri și chiar a comunității din jur. Anul viitor Modulis va adăuga în portofoliu o suprafață de 20.000 mp de hale noi, dintre care 8.000 mp pentru depozite cu temperatură controlată, destinate companiilor din HoRecA.

spot_imgspot_img